AKSARAY DA TARİHİ, KÜLTÜREL VE RİSKLİ YAPILAR YERİNDE DÖNÜŞÜYOR

BELEDİYE BAŞKANI DİNÇER “YERİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİYLE SAĞLAM VE MODERN BİR ŞEHİR İNŞA EDİYORUZ”

HABER 24.03.2024 18:37:00
AKSARAY DA TARİHİ, KÜLTÜREL VE RİSKLİ YAPILAR YERİNDE DÖNÜŞÜYOR

 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray’da tarihi, kültürel ve riskli yapıların yerinde dönüşümünün yapılacağını, dönüşümde kentin tarihi dokusunun da gözetileceğini söyledi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray tarihinde ilk kez başlattığı Hamidiye Kentsel Dönüşüm projesiyle yapılamaz denileni yaptı ve halkın nazarında da en zor eşiği geçti. Hamidiye Kentsel Dönüşüm projesinde yoğun geçen hazırlık sürecinden sonra 22 bin 500 metrekarelik rezerv alan ilan edildi. Son olarak Hamidiye Kentsel Dönüşüm projesinin temelleri geçtiğimiz haftalarda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımı ile atıldı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Hamidiye Mahallesi’nde başlatılan dönüşüm projesinin merkezde olmasının yanında büyüklük ve ölçek bazında Türkiye’de en hızlı gerçekleşen dönüşüm projelerinden birisi olduğunu söyledi.

Aksaray’ın dirençli şehirler arasında yer alması için riskli yapıların yerinde dönüşümü yapılacağını kaydeden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Afetlere karşı dayanaklı, dirençli bir Aksaray inşa etmek için şehrimizde riskli yapıları yerinde dönüştürüyoruz. Ayrıca şehrimizde bulunan tarihi ve kültürel yapıları da restore ederek kültürel mirasımıza kazandıracağız” dedi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm kanunlarının yasalaştığını hatırlatan Belediye Başkanı Dinçer, riskli yapılar yerine afetlere karşı dayanaklı yapılar inşa etmek için Aksaray Belediyesi olarak bir dizi tedbirler alındığını söyledi. Aksaray Belediye Meclisi’nde imar planı revizyonu kararı aldıklarını vurgulayan Başkan Dinçer, “Meclisimizin aldığı imar planı revizyonu kararı ile kentsel dönüşümlerin önünü açtık. Binasını dönüştürmek isteyen mülk sahipleri, parsellerini birleştirmek suretiyle birtakım avantajlara sahip oldular. Bölge ve alan bazlı dönüşümün yanında bireysel ve bina bazlı dönüşümü de başlatmış olduk. Şehrimizin birçok noktasında bina bazlı dönüşümler başladı” şeklinde konuştu.

Dirençli şehirler inşa etmenin çeşitli faktörleri içeren çok boyutlu bir süreç olduğunu altını çizen Başkan Dinçer, “Aksaray’ımızda tarihi, kültürel yapıları restore ederek koruma altına alacak, riskli yapıların yerinde dönüşümünü yaparak Aksaray’ımızı dirençli şehirler arasına dahil edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
proje tanıtım toplantısı ve broşürde yerinde dönüşüm projesi diyorduk


AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN EMEKLİLERE ÜCRETSİZ KUAFÖR HİZMETİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,44% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,55
  • GRAM ALTIN

    2440,92% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.