Aksaray ' da Çobanlık Yaparak 4 Evladını Okuttu

Eğitime önem veren anne babanın çocuklarından 2’si hâkim, 1’i avukat, 1’i hemşire oldu.

HABER 22.02.2026 15:51:00
Aksaray


Eğitime önem veren anne babanın çocuklarından 2’si hâkim, 1’i avukat, 1’i hemşire oldu.
Aksaray’ın Sultanhanı ilçesinde yaşayan Cuma ve Safiye Köse çifti, küçükbaş hayvancılıkla geçimlerini sağlayarak dört çocuklarını okutmayı başardı. Köse çiftinin çocuklarından ikisi hâkim, biri avukat, biri ise hemşire olarak görev yapıyor.


47 yıldır çobanlık yaparak küçükbaş hayvan yetiştiriciliğiyle hayatını sürdüren Cuma Köse ile eşi Safiye Köse’yi, Aksaray Valisi Murat Duru ziyaret etti. Vali Duru, Köse çiftinin eğitime verdiği önemin Anadolu insanının azmini ve emeğini en güzel şekilde yansıttığını ifade etti.
Köse çiftiyle bir süre sohbet eden Vali Duru,
“Siz ne güzel insanlarsınız. Anadolu’nun bu bereketli topraklarında peygamber mesleği çobanlık yaparak dört evladınızı okuttunuz, büyüttünüz. Allah sizlerden razı olsun. Allah ayağınıza taş, gönlünüze hüzün değdirmesin. Çocuklarınızın da sizlerin de bahtı açık olsun,” dedi.
Vali Duru’nun ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren Cuma Köse, yıllarca çobanlık yaparak çocuklarını okutmaya çalıştıklarını belirterek,
“İmkânlarımız kısıtlıydı ama çocuklarımızın okumasını istedik. Çok şükür emeklerimizin karşılığını aldık,” ifadelerini kullandı.
Okuma yazma bilmeyen Safiye Köse ise özellikle kız çocuklarının eğitim almasının en büyük hayali olduğunu belirterek, çocuklarının eğitim hayatlarını tamamlayıp meslek sahibi olmalarının kendileri için en büyük gurur kaynağı olduğunu söyledi.
Köse ailesine gerçekleştirilen ziyarette; Vali Yardımcısı Samet Öztürk, Sultanhanı Kaymakamı Bilal Göksun, İl Genel Meclis Başkanı Latif Ağır, Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak ile Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk de yer aldı.

Aksaray ' da Çobanlık Yaparak 4 Evladını Okuttu

Aksaray’da Zabıta Memurlarına Ölçü ve Ayar Mevzuatı Eğitimi Verildi

Toprak analizi ve doğru gübreleme ile tarımsal üretimde verim artacak

Aksaray Eğitim-Bir- Sen’den Basın Mensuplarına İftar Programı

İYİ Parti Aksaray İl Teşkilatından Genel Merkez Çıkarması

Narkotik Suçlarla Mücadelede Kararlı Operasyon

Aksaray’da 1+1 Dairelere Yönelik Denetim Uygulaması

  • BIST 100

    16834,12%0,95
  • DOLAR

    43,82% 0,16
  • EURO

    51,69% 0,16
  • GRAM ALTIN

    7182,08% 2,07
  • Ç. ALTIN

    11729,31% 0,51

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.