Aksaray' da ACEM CADDESİ KURU PEYZAJLA YENİLENİYOR

Başkan Dinçer: “Modern şehirler için peyzaj artık lüks değil, bir gereklilik.”

HABER 4.12.2024 15:27:00
Aksaray

Aksaray Belediyesi, kentin estetik görünümünü ve sürdürülebilirliğini artırmak için Acem Caddesi'nde kapsamlı bir kuru peyzaj çalışması başlattı. Yaz aylarında kaldırımlarını yenileyip LED aydınlatmalar yerleştirerek modern bir görünüme kavuşturulan cadde, şimdi de su tasarrufuna dikkat çeken kuru peyzaj düzenlemeleriyle güzelleşiyor.

SU TASARRUFUNA ÖNCELİK VERİLİYOR

Tuz Gölü Havzası'nda yer alan ve Türkiye’nin en az yağış alan bölgeleri arasında gösterilen Aksaray'da, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in liderliğinde çevre dostu çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Başkan Dinçer, su kaynaklarını korumak ve kent estetiğini güçlendirmek adına orta refüjlerde kuru peyzaj uygulamalarını tercih ettiklerini belirtti.

900 metre uzunluğundaki 1,5 metre genişliğindeki orta refüjde renkli çakıl taşları, cüruflar, dolomit ve podima taşlarla süsleme çalışmaları yapılarak görsel bir zenginlik sağlanacak.

“PEYZAJ ARTIK LÜKS DEĞİL, İHTİYAÇ”

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, modern şehirleşme anlayışında peyzajın önemine vurgu yaparak şunları söyledi:
“Şehrimizin ana arterleri başta olmak üzere birçok noktada estetik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalarda kaynakların uzun ömürlü ve ekonomik kullanılmasına özen gösteriyoruz. Su tüketimini azaltmak için orta refüjlerimizde kuru peyzajı tercih ediyoruz. Baştan aşağı yenilediğimiz Acem Caddesi'nde yürüttüğümüz bu çalışmalarla şehrimize göz alıcı bir güzellik katacağız.”

AKSARAY’DA MODERN ŞEHİRLEŞME MODELİ

Aksaray Belediyesi’nin kent genelindeki çevre düzenlemesi çalışmaları, modern şehirleşme anlayışını yansıtıyor. Acem Caddesi’nde başlatılan kuru peyzaj düzenlemeleri, hem estetik hem de çevresel faydalar sağlayarak kente yeni bir soluk kazandırıyor.

Çalışmaların kısa sürede tamamlanmasıyla Acem Caddesi, Aksaray’ın en dikkat çeken bölgelerinden biri olacak.

Aksaray’da Ticari Araç ile Motorsiklet Çarpıştı: 2 Yaralı

Aksaray’da Polisten Kaçan Araç Yakalandı: 3 Gözaltı

Aksaray’da Kontrolden Çıkan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı

Aksaray’da ' Tartışma Kavgaya Dönüştü: 2 Yaralı

Aksaray'da Seyir Halindeki hafif ticari Kamyonet Devrildi: 2 Kişi Yaralandı

Aksaray'da parkta bir genç bıçaklanarak yaralandı

Aksaray'da otomobil şarampole uçtu

  • BIST 100

    15873,27%-1,56
  • DOLAR

    44,44% 0,28
  • EURO

    51,32% 0,16
  • GRAM ALTIN

    6297,12% 0,82
  • Ç. ALTIN

    10614,40% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.