AKSARAY BİLİM MERKEZİNDEN MANGALA TURNUVASI

BAŞKAN DİNÇER; “BU TÜR TURNUVALAR, ÇOCUKLARIMIZIN EĞLENEREK KENDİLERİNİ GELİŞTİRMESİNE VE SOSYALLEŞMELERİNE VESİLE OLUYOR

HABER 31.01.2024 14:13:00
AKSARAY BİLİM MERKEZİNDEN MANGALA TURNUVASI

 

Aksaray Bilim Merkezi, çocuklara ve gençlere yönelik yıl boyunca yaptığı etkinliklere ara vermeden devam ediyor. Gençlere ve çocuklara yönelik etkinlikleri ile yoğun olarak kullanılan Aksaray Bilim Merkezi, yeni bir heyecana daha ev sahipliği yapacak.
Katılımcıların analitik düşünme, matematiksel hesaplama, strateji kurma ve hızlı düşünme becerilerini geliştirmeyi amaçlayan Türk zekâ oyunu mangala oyunu sürpriz hediyelerle turnuva şeklinde gerçekleştirilecek.

Turnuvada mücadele eden yarışmacılara başarılar dileyen Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, düzenlenen turnuvaya ilişkin şu görüşlere yer verdi. ‘’Mangala Orta Asya Türk topluluklarında zekâ ve strateji oyunu olarak bilinen bir oyun.
Amacımız Mangala oyununun genç kuşaklara tanıtılması ve yaygınlaştırılması. Bu tür turnuvalar, çocuklarımızın eğlenerek kendilerini geliştirmesine ve sosyalleşmelerine vesile oluyor. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize başarılar diler, şimdiden dereceye girenleri tebrik ederim’’ dedi.

4 Bin yıllık Türk kültürel mirası mangala UNESCO tarafından Türkiye’nin somut olmayan kültürel mirası listesine eklenmiştir. Mangal herkesin tamamen doğal imkân ortamları ile oynanabilecek bir oyundur. Oyun toprağa kazılacak çukurlarla da oynanabileceği gibi oyun için tasarlanmış tahtalarla da oynanabiliyor.

Türk mangalısı şehir serileri 2024 turnuvasına katılım ücretsiz olup, son başvuru tarihi 11 Şubat olarak açıklandı. Turnuvaya katılım sağlamak isteyenler Aksaray Bilim Merkezine kimlik fotokopileriyle birlikte müracaatta bulunabilecekler.
Orta Anadolu’nun en donanımlı Bilim Merkezlerinden olan Aksaray Bilim Merkezinde gençlerin bilimsel, teknolojik, sosyal ve kültürel anlamda kendilerini geliştirebilmeleri için her türlü imkânı sağlıyor.

 


AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.