AKSARAY BİLİM MERKEZİ’NDE BİR İLK DAHA AY YILDIZIMIZ UZAY’DA

AKSARAY BİLİM MERKEZİ’NDE BİR İLK DAHA AY YILDIZIMIZ UZAY’DA

HABER 17.01.2024 09:50:00
AKSARAY BİLİM MERKEZİ’NDE BİR İLK DAHA AY YILDIZIMIZ UZAY’DA

 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunacağı Axiom Mission 3 (Ax-3), mürettebatıyla 17 Ocak’ı 18 Ocak’a bağlayan gece saat 01.11’de gerçekleşmesi planlanan fırlatmayla Uluslararası Uzay İstasyonu’na hareketinin Aksaray Bilim Merkezi’nden izlenebileceğini duyurdu.

Aksaray Belediyesi bu önemli gün öncesinde Aksaray Bilim Merkezi bünyesinde özel bir etkinlik düzenliyor. Etkinlikte; Gökyüzü Gözlemi, Bilim Söyleşisi, Ödüllü Bilgi Yarışması ve Canlı Yayınla Fırlatma Merkezine bağlantı yapılacak.

Aksaray Bilim Merkezi’nde, 17 Ocak Çarşamba günü saat 21:30 yapılacak etkinliklere katılım ücretsiz ve yaş sınırı yok. İsteyen herkes başvuruda bulunabilecek. 
Etkinliklere katılmak isteyenlerin https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdGDp0j6Ac-WwmOjw5YopRUAOGY48H8bpRY0iQGHYUHwJMikQ/viewform linkteki formu doldurarak ön başvuruyu tamamlaması gerekiyor. Katılımların kontenjanla sınırlı olduğu bildirildi.

Ödüllü bilgi yarışmasında birincilere TÜBİTAK gökyüzü gözlem şenliğine ücretsiz katılım sağlayacak. İkinciye ise TÜBİTAK uzay ajansı montu ve tişörtü ayrıca sürpriz hediyeler verilecek.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Bilim Merkezi’nde bir ilk daha yaşanacağını ve fırlatma merkeziyle canlı yayın bağlantısı sağlanacağını belirtti.
Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu kapsamında Axiom Mission 3 (Ax-3) Uluslararası Uzay İstasyonu’na hareketinin Bilim Merkezi’nde canlı olarak izlenebileceğini aktaran Belediye Başkanı Dinçer, ülkemizin ilk uzay macerasında görev alacak Astronot Alper Gezeravcı’nın görev armasının detaylarını anlattı. Sekiz köşeli Selçuklu yıldızının bulunduğu armada Ay-yıldızlı Türk Bayrağı, Cumhuriyetin 100. yılına ithafen 100 sayısı ve Türkiye haritası olacağını bildirdi.


AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.