AKSARAY BİLİM FESTİVALİNDE HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ SERGİLECEK

DİNÇER “TEKNOLOJİ VE BİLİM ODAKLI FESTİVALİMİZ GENÇLERİMİZİN UFKUNU AÇACAK”

HABER 12.09.2023 16:05:00
AKSARAY BİLİM FESTİVALİNDE HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ SERGİLECEK

Aksaray Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 2’ncisi düzenlenecek olan Aksaray Bilim Festivali 15-16-17 Eylül tarihlerinde kapılarını ziyaretçilere açıyor. Aksaray Bilim festivalinde her yaştan katılımcıya ilham verecek teknolojik yenilikler ve interaktif etkinlikler yer alacak. Ayrıca yerli hava savunma sistemlerimizden ‘Hisar’, yerli füze sistemimiz ‘Sungur’ ve Türsat 5B uydusu da meraklıları için Aksaray Bilim festivalinde sergilenecek.

Aksaray Belediyesi öncülüğünde Bilim Merkezinin yer aldığı Tacin Park festival alanında bu hafta sonu bilim ve teknolojinin buluştuğu 2. Aksaray Bilim Festivali başlıyor. Bilim festivalinde yerli ve milli üretim firmalarının yanı sıra ileri teknolojik otonom araçlar, simülatörler, savunma sanayi envanterlerinde olan yerli ve milli ürünler sergilenecek.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Bilim festivali ile hedeflerinin toplumda, bilime, ilime ve teknolojiye olan ilgiyi yaygınlaştırmak ve geliştirmek olduğunu söyledi.

Bu yıl gerçekleşecek olan 2. Aksaray Bilim Festivalinin daha kapsamlı olacağını işaret eden Belediye Başkanı Dinçer, “Geçtiğimiz yıl ilkini yaptığımız Aksaray Bilim Festivali yoğun ilgi gördü ve çevre iller dahil birçok ziyaretçiyi şehrimizde ağırladık. Bu yıl 2’ncisi düzenleyeceğimiz Bilim Festivalimiz daha geniş kapsamlı olacak” dedi.

Festival hazırlıklarının tam gaz sürdüğünü belirten Belediye Bakanı Dinçer, festivalde çocuklara yönelik interaktif etkinliklerin yapılacağının altını çizerek “Festivalimizde çocuklarımızı da unutmadık. Çocuklarımızın bilime olan ilgisini artırmak ve merak duygularını geliştirmek için bir dizi eğlenceli etkinliklere de yer veriyoruz. Eğlenceli bilim gösterileri, sahne gösterileri, teknolojik atölye çalışmalarıyla çocuklarımız beceri ve yeteneklerini çeşitli aktivelerle ortaya koyabilecekler” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleriyle birlikte yerli ve milli ürünlerimizin de festivalde yer alacağını belirten Başkan Dinçer, “İnsansız hava araçları, hava savunma sistemimizin gururu ‘Hisar’, füze sistemimiz ‘Sungur’, Türsat 5B uydumuz ve F1 Simülatörü festivalimize renk katacak. 2. Aksaray Bilim Festivalimize herkesi bekliyoruz” dedi.


ATSO BAŞKANI KOÇAŞ YANGIN MEYDANA GELEN FABRİKAYI ZİYARET EDEREK BİLGİ ALDI

AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu yangın çıkan atık yağ geri dönüşüm fabrikasında incelemelerde bulundu

Adana’da ”Sıfır Atık Projesi” Çeviçelle Ödül Töreni Düzenlendi

Aksaray’da sağanak yağış

ÇOCUKLARIN MERAKLA BEKLEDİĞİ ÇOCUK EĞLENCE MERKEZİ ŞEKİLLENİYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.