AKSARAY BİLİM FESTİVALİ ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI

AKSARAY BİLİM FESTİVALİ ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI

HABER 6.06.2022 19:27:00
AKSARAY BİLİM FESTİVALİ ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI

BAŞKAN DİNÇER “GENÇLERİMİZİ BİLİM VE TEKNOLOJİ İLE BULUŞTURDUK”

Aksaray Belediyesi ev sahipliğinde ilki düzenlenen Aksaray Bilim Festivali ziyaretçilerin akınına uğradı. Milli teknoloji hamlesi doğrultusunda savunma sanayiden uzay teknolojilerine, bilimden sanata kadar pek çok alanda yeniliklerin sergilendiği Aksaray Bilim Festivalini 3 gün boyunca 209 bin kişi ziyaret etti. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, bilim ve teknolojiyi gençlerle buluşturmak üzere düzenledikleri festivalin amacına ulaştığını ve festivalin şehir genelinde yoğun ilgi gördüğünü söyledi. 

Aksaray’ın en büyük festivali olarak hafızalarda kalan Aksaray Bilim Festivali büyük bir coşku ile tamamlandı. Gençlerin milli teknoloji üretme ve geliştirme konusunda ilgilerinin artması, geleceğin teknolojilerini üreten gençlerin yetişmesi için Aksaray’da başlayan Aksaray Bilim Festivalinde 200’e yakın firma ileri ve yüksek teknolojik ürünlerini sergiledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımı ile Aksaray Belediyesi Bilim Merkezi’nde başlayan Bilim Festivalinde savunma sanayi envanterlerinde olan yerli ve milli yüksek teknolojik ürünler, uzay ve havacılık alanında geliştirilen araçlar sergilendi. Festivalde astronomi gözlemleri, doğa ve tarım, robotik ve kodlama, teknoloji ve tasarım gibi elektronik atölyeler meraklıları ile buluştu.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Milli Savunma Bakanlığı katkılarıyla TÜBİTAK destekli THY, Mercedes Benz, Aspilsan, Roketsan, Havelsan, Tusaş gibi firmaların katılımı ile gerçekleşen festivalin ziyaretçi sayısıyla rekor kırdığını belirterek “Şehrimizde ilkini düzenlediğimiz ve Milli teknoloji Hamlesi nasıl yapılır? Nasıl çalışır? teması ile başlattığımız Aksaray Bilim Festivalimiz yoğun ilgi gördü. Festivalimizde komşu illerden gelen misafirlerimizle birlikte 209 bin ziyaretçi ağırladık. 

Bilim festivalimizin temelinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı Milli Teknoloji Hamlesinin bir yansıması olarak planladık. Milli Teknoloji Hamlesi herkeste heyecan uyandırıyor. Bilim Festivalimizle yerli ve milli teknolojilerin ülkemizde gelişmesine katkıda bulunmak istiyoruz. 

Ayrıca teknoloji ve bilimde farkındalık oluşturmak üzere düzenlendiğimiz festivalimiz ile geleceğimizi inşa edecek çocuklarımız ve gençlerimizin bilime meraklı, araştırmacı ve üreten bireyler olma konusunda faydalı alışkanlıklar kazanmalarını hedefledik.” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Dinçer, açıklamasının devamında “Festivalimize gösterilen ilgi, bilim ve teknoloji dünyasında geleceğe dair umutlarımızın daha da çok artmasına vesile oldu. İnşallah gelecek yıl daha geniş kapsamlı olarak Aksaray Bilim Festivali düzenlemeyi ve organize etmeyi sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

 

ŞEHİTLER MÜZESİ RAMAZAN BAYRAMI’NDA ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI

BAŞKAN AKTÜRK’TEN AVUKATLAR GÜNÜ MESAJI

AKSARAY BAROSU BASIN AÇIKLAMASI 5 Nisan Avukatlar Günü

Rektör Arıbaş: Anadolu Ajansı 105 Yıldır Hakikatin Sesi

AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖRNEK ADIM

MEDAŞ BİNASININ YIKIMI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

MHP AKSARAY KAÇEP 2 NİSAN DÜNYA OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ MESAJI

  • BIST 100

    9407,17%0,29
  • DOLAR

    37,99% 0,07
  • EURO

    41,52% -0,28
  • GRAM ALTIN

    3649,65% -1,63
  • Ç. ALTIN

    6046,99% -1,34

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.