Tarih: 06.08.2024 16:58

AKSARAY BELEDİYESİ’NE AİT OTOPARKLAR BİNLERCE ARAÇ İÇİN ÇÖZÜM SUNUYOR

Facebook Twitter Linked-in

 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray’ın trafik ve park sorunlarına kalıcı çözümler sunarak geleceğe dönük önemli projeleri hayata geçiriyor. Şehir merkezindeki 5 farklı noktada mevcut olan otoparklara, Hamidiye Kentsel Dönüşüm ve Selçuklu Külliyesi projelerindeki yeni otoparklar eklenerek Aksaray’ın trafik yükü önemli derecede hafifleyecek.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, her yıl artan nüfus ve araç sayısına bağlı olarak şehirdeki ulaşım altyapısını güçlendirmek ve ortaya çıkabilecek otopark ihtiyacını karşılamak için yeni adımlar atıyor. Şehir içi trafiğin daha rahat ve konforlu hale gelmesi için yeni kavşak düzenlemeleri yapan Başkan Dinçer, şehir merkezindeki yoğun trafiği alternatif güzergahlarla şehir geneline yayarak Aksaray’ın trafik akışını iyileştirmeyi hedefliyor. Diğer bir yandan da şehir merkezinde oto parklara yenilerini ekliyor.

Aksaray Belediyesi’nin mevcut otoparkları, Azmi Milli, Piri Mehmet Paşa, Kent Meydanı, Eras ve Medaş altı gibi önemli noktalarda günlük ortalama 4 bin 500 araç otopark hizmetinden faydalanıyor.  Belediye Başkanı Dinçer’in şehir merkezinde devam eden Selçuklu Külliyesi ve Hamidiye Kentsel Dönüşüm projesi içinde yer alan yeraltı otopark tamamlandığında Aksaray’ın park sorununu önemli ölçüde azalacak. Yeni otoparklar ile hem park alanı kapasitesini artıracak hem de şehirdeki trafiğini minimize edecek.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Selçuklu Külliyesi ve Hamidiye Kentsel Dönüşüm alanında yapılacak yer altı otoparklarının şehir içindeki park sorununa köklü bir çözüm sunacağını belirtti. Yeni projelerin şehirdeki oto park kapasitesini artıracağını ekleyen Başkan Dinçer, “Aksaray’ın daha düzenli ve rahat bir ulaşım ağına kavuşması için sürekli olarak yeni yatırımlar yaparak yenilikçi projeler hayata geçiriyoruz. Şehrimiz İç Anadolu’nun en yoğun göç alan illerinden biridir. Bu doğrultuda nüfus ve araç sayısı artmaktadır. Yerel yönetimler olarak artan araç sayısına bağlı olarak şehir merkezinde otopark kapasitesini artırmak amacıyla yeni yatırımlar yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —