AKSARAY BELEDİYESİNDEN ÜNİVERSİTE HAYVAN HASTANESİNE HİBE DESTEĞİ

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin ile birlikte Aksaray Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesini ziyaret etti.

HABER 6.10.2020 19:17:00
AKSARAY BELEDİYESİNDEN ÜNİVERSİTE HAYVAN HASTANESİNE HİBE DESTEĞİ

BAŞKAN DİNÇER “ÜNİVERSİTEMİZ İLE HER ZAMAN İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ”

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ile Aksaray Belediyesi arasında imzalanan “Sokak Hayvanları Rehabilitasyonu Protokolü” gereğince Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesine, Aksaray Belediyesi tarafından ünitenin ruhsatlandırması konusunda katkı sağlandı. Ardından görüntüleme cihazı, cerrahi operasyonlar için cerrahi alet ve ekipman, fakültenin ihtiyacı olan sarf malzemesi hibe edildi.

Aksaray hayvancılığı için bir dönüm noktası olan hayvan hastanesinde Büyükbaş ve küçükbaş hayvanları tedavisi yapılacak. Ayrıca şehri genelinde tedavi ve bakım ihtiyacı yapılması gereken sahipli ve sahipsiz sokak hayvanlarının rehabilite olması sağlanacak.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cemal Darılmaz, öğretim görevlileriyle birlikte Hayvan Hastanesi formunda hizmet verecek fakülte hizmet binasını ziyaret etti.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cemal Darılmaz, Aksaray Belediyesinin hibe ettiği görüntüleme cihazı, fakültenin ihtiyaçları ve cerrahi operasyonlar için cerrahi alet ve ekipmanların teslim alındığını bildirdi. Hayvan hastanesi için çalışma izninin alınma sürecinin devam ettiğini belirten Dekan Prof. Dr. Mustafa Cemal Darılmaz, “Fakültemiz Aksaray Belediyesi ve diğer kamu kurumlarıyla işbirliği içerisinde burada önemli çalışmalar gerçekleştiriyorlar. Şimdiye kadar 455 adet hayvanı kısırlaştırdık. Büyük ve küçükbaş hayvanların yanında sahipli ve sahipsiz hayvanların bakım ve tedavisini buradan yapacağız. Verdiği desteklerden dolayı Belediye Başkanımız Evren Dinçer Bey ve Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Şahin Beye teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cemal Darılmaz, öğretim görevlileriyle birlikte Hayvan Hastanesi ünitelerini ziyaret ederek bilgiler aldılar.

Ziyaret ile ilgili değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray’da sanayi ile birlikte tarım ve hayvancılıkta önemli mesafeler kat edildiği hatırlatarak “Bu konuda üniversitemizde çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Biz belediye olarak her zaman işbirliğine ve destek vermeye hazırız. Hayvan Hastanesi ve ünitelerini inceledik. Burada teşhis ve analiz laboratuvarları ve cerrahi bölümleri bölge hayvancılığına hizmet edecek” ifadelerini kullandı.


AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.