AKSARAY BELEDİYESİNDEN SIFIR ATIĞA FARKINDALIK

AKSARAY BELEDİYESİNDEN SIFIR ATIĞA FARKINDALIK

HABER 8.06.2022 21:13:00
AKSARAY BELEDİYESİNDEN SIFIR ATIĞA FARKINDALIK


BAŞKAN DİNÇER; “YAŞLARI KÜÇÜK AMA BÜYÜK İŞLER BAŞARIYORLAR”

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, il genelindeki okullarda başlatılan sıfır atık projesi kapsamında en çok atık pil toplayan Emlak Kredi İlkokulu’na sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Aksaray Belediyesinin başlattığı “Sıfır Atık” projesi çerçevesinde birçok farklı çalışmaya imza atılıyor. Aksaray’da yüzlerce öğrencilerin katıldığı sıfır atık kapsamında atık piller geri dönüşüme kazandırılıyor. Aksaray Belediyesinin okullar arasında başlattığı atık pil toplama etkinliğinde okullarda atık piller toplandı. Emlak Kredi İlkokulu öğrencileri 840 kilogram atık pil ile en çok atık pil toplayan okul oldu. Belediye, çevre yönetimini başarı ile sürdüren Emlak Kredi İlkokulu’na öğrencilerin kullanması için masa tenisi kurdu.
 
Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, en çok atık pil toplayan Emlak Kredi İlkokulu’nu ziyaret etti. Ders zilinin çalmasıyla öğrencileri sınıflarında ziyaret eden Belediye Başkanı Dinçer, öğrencilere; doğanın bizlere emanet olduğunu söyledi. Çevre Koruma Haftası’nın önemine vurgu yapan Başkan Dinçer, öğrencilerin çevre korunması konusunda her etkinliğe destek vermeye hazır olduklarını aktardı. 

Başkan Dinçer konuşmasında; “Bugün burada sıfır atık projesiyle ilgili bir etkinlik düzenledik. Çocuklarımızın katılımıyla güzel bir etkinlik oldu. Çocuklara atıkların geri dönüşümüyle ilgili değerlendirilmesi konusundaki hassasiyeti hepimize örnek teşkil ediyor. Doğamız için, çevremiz için, ülkemiz için bilinçli evlatlarımızı görmek bizleri çok mutlu ediyor.

Sınıflarımızda yine atık kâğıt toplama, atık pil toplama, geri dönüşüm konularında çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalardan dolayı katkıda bulunanlara teşekkür ediyoruz. Bu tür etkinliklerin devamını, çocuklarda da geri dönüşüm bilincinin oluşması açısından önemli olarak görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Dinçer, atıkların doğaya verdiği hasarların kalıcı olduğunu ifade ederek geri dönüşümün alışkanlık edinilmesi gerektiğini belirtti. Başkan Dinçer, daha sonra öğrencilere satranç takımı hediye ederek masa tenisi oynadı. Kampanyaya destek veren öğrencilerle beraber çöp toplama etkinliğine katıldı.

Aksaray’da Polisten Kaçan Araç Yakalandı: 3 Gözaltı

Aksaray’da Kontrolden Çıkan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı

Aksaray’da ' Tartışma Kavgaya Dönüştü: 2 Yaralı

Aksaray'da Seyir Halindeki hafif ticari Kamyonet Devrildi: 2 Kişi Yaralandı

Aksaray'da parkta bir genç bıçaklanarak yaralandı

Aksaray'da otomobil şarampole uçtu

AKSARAY’DA PARKTA BIÇAKLI KAVGA: 1 YARALI

  • BIST 100

    16159,56%0,68
  • DOLAR

    44,35% 0,05
  • EURO

    51,43% -0,15
  • GRAM ALTIN

    6515,44% 2,19
  • Ç. ALTIN

    10952,68% 1,76

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.