AKSARAY BELEDİYESİNDEN "KIRMIZI ÇİZGİMİZİ ÇEKİYORUZ" FARKINDALIK ETKİNLİĞİNE TAM DESTEK

AKSARAY BELEDİYESİNDEN "KIRMIZI ÇİZGİMİZİ ÇEKİYORUZ" FARKINDALIK ETKİNLİĞİNE TAM DESTEK

HABER 29.03.2021 14:55:00
AKSARAY BELEDİYESİNDEN

Aksaray Belediyesi yurt genelinde 30 Mart tarihinde yapılacak olan, "Kırmızı çizgimizi çekiyoruz" farkındalık etkinliğine tam destek vermek için kent merkezindeki tüm yaya geçitlerine kırmızı çizgi çalışması başlattı. 

İçişleri Bakanlığı tarafından yaya önceliğinde farkındalık oluşturmak amacıyla Bakan Süleyman Soylu tarafından başlatılan, "30 Mart’ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz" etkinliğine destek vermek için Aksaray Belediyesi Ulaşım Müdürlüğüne bağlı ekipler yaya geçitlerini beyaz ve kırmızıya boyadı.

          Yurt genelinde başlatılan etkinlik ile kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlama, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere olan yayalara durarak ilk geçiş hakkı verilme farkındalığının oluşturulması hedefleniyor.

Başlatılan etkiliğe destek vermek üzere kent genelindeki tüm yaya geçitlerinde kırmızı çizgi etkinliği başlatılma talimatları veren Başkan Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Bizler yerel yönetimler olarak vatandaşlarımıza güvenli ve konforlu ulaşım imkanı sunmak için yol, kaldırım, yaya geçidi, kavşak ve orta refüj gibi alanlarda sürekli düzenlenmeler yapıyoruz. Bu alanlarda sık sık bakım onarım ve düzenleme çalışması yapmamazın tek gayesi vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile ulaşımlarını sağlaması içindir. Yurt genelinde başlatılan ‘’Kırmızı çizgimizi çekiyoruz" farkındalık etkinliğininde bu noktada yerinde ve son derece faydalı olduğunu düşünerek yaya geçitlerimizde kırmız çizgi çalışması yaptık. Sürücülerimizin bu etkinliliklerle daha duyarlı hale geleceğini düşünüyoruz. Etkinliğe tam destek veriyoruz.’’dedi. 


BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TURİZM HAFTASINDA II. KILIÇARSLAN HAMAMINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Belediye Başkanı Dinçer, Toptancılar Sitesi Kavşağı’nda İncelemelerde Bulundu

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER BELEDİYE PERSONELLERİ İLE BAYRAMLAŞTI

AKSARAY BELEDİYESİ SÜNNET ŞÖLENİ İÇİN KAYITLAR BAŞLADI

Türk Polis Teşkilatının 179. Kuruluş Yıldönümü

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER, RAMAZAN BAYRAMI DOLAYISI İLE KUTLAMA MESAJI YAYINLADI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER MAZBATASINI ALDI

  • BIST 100

    9548,97%-1,35
  • DOLAR

    32,49% 0,27
  • EURO

    34,57% 0,24
  • GRAM ALTIN

    2480,21% -0,11
  • Ç. ALTIN

    4143,51% 1,41

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.