AKSARAY BELEDİYESİ'NDEN ÇİFTÇİLERE DESTEK

BELEDİYE BAŞKANI DİNÇER, “ÜRETİCİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

HABER 26.08.2024 16:29:00
AKSARAY BELEDİYESİ

AKSARAY KARPUZU DOĞAL, HORMONSUZ VE LEZZETİYLE ÖNE ÇIKIYOR”

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Türkiye’nin tarım sektöründe Aksaray’ın önemli bir paya sahip olduğunu belirtti. Başkan Dinçer, yonca, ayçiçek, şeker pancarı, patates, kabak çekirdeği, silajlık mısır, ceviz, arpa ve buğday üretiminde Aksaray’ın ülke sıralamasında ilk 10’larda yer aldığını ifade etti ve “Şehrimizin tarımsal üretim çeşitliliğine karpuzu da eklemek istiyoruz” dedi.

Aksaray Belediyesi, tarımsal üretim konusunda ve alternatif tarım ürünleriyle üreticilere rol model olurken yerel üreticilere her alanda destekleyici hamlelerde bulunuyor. Aksaray’da birçok tarım ürünü yetiştiriliyor. Yonca, ayçiçek, şeker pancarı, patates, kabak çekirdeği, silajlık mısır, ceviz, arpa ve buğday üretiminde Aksaray, Türkiye ortalamasında yerini korurken üreticiler farklı tarım ürünlerine yönelmeye başladı. Son yıllarda ise üreticiler, karpuz ekimine yöneldi ve ekim sahası şehir geneline yayılmaya başladı.

Aksaray Belediyesi hem karpuz üreticilerini desteklemek hemde üreticileri bu alana teşvik etmek için önemli bir tanıtım hamlesine imza attı. Aksaray’da karpuz üreticisinden alınan karpuzlar ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılırken tanıtım için farklı bir yol izlendi.  Aksaray karpuzunun kalitesi ve lezzetinin geniş kitlelere ulaşması için E-90 Karayolu Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Kontrol Merkezinde etkinlik düzenleyen Belediye ekipleri, karayolundan geçiş yapan araç sürücülerine ve yolculara ücretsiz karpuz ikramında bulundular.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Belediyesi olarak bu tür destek ve tanıtım faaliyetleri ile yerel üreticinin desteklendiği söyledi. 
Aksaray’ın tarımsal çeşitliliği ve üretim kapasitesinin her yıl arttığını sözlerine ekleyen Başkan Dinçer, yaptığı açıklamada “Ayrıca tarımsal ürün çeşitliliğimize karpuzu da dahil etmek istiyoruz. Çünkü ekim alanı her yıl artıyor. Şehrimizde yetişen karpuzların kendine has kokusu ve aroması var. Aksaray karpuzu doğal, hormonsuz ve lezzetiyle öne çıkıyor” şeklinde konuştu. 

İYİ Parti Aksaray Teşkilatından Polis Teşkilatına Anlamlı Ziyaret

ASÜ'de protokol ve görgü Kuralları Anlatıldı

Türkiye Şampiyonu Kayra Nil Çelikkkanat ASÜ’nün gururu oldu

BAŞKAN DİNÇER’DEN POLİS HAFTASI KAPSAMINDA ZİYARET

BAHAR AYIYLA BİRLİKTE AKILLI BİSİKLET İSTASYONLARI YENİDEN HİZMETE ALINDI!

AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN BEDİÜZZAMAN CADDESİ’NE MODERN DOKUNUŞ

MİLLETVEKİLİ ALTINSOY’DAN POLİS HAFTASI KUTLAMA MESAJI

  • BIST 100

    9380,95%0,45
  • DOLAR

    38,06% 0,38
  • EURO

    43,15% 1,41
  • GRAM ALTIN

    3959,35% 2,28
  • Ç. ALTIN

    6383,07% 2,67

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.