AKSARAY BELEDİYESİ YENİ PAZAR YERLERİNİ ÇOK AMAÇLI OLARAK KULLANIMA SUNACAK

Belediye Başkanı Evren Dinçer’in hayata geçirdiği yeni Pazar yerleri pazarın kurulmadığı günlerde çok amaçlı sosyal tesisi olarak kullanılacak.

HABER 13.04.2021 16:22:00
AKSARAY BELEDİYESİ YENİ PAZAR YERLERİNİ ÇOK AMAÇLI OLARAK KULLANIMA SUNACAK

Belediye Başkanı Evren Dinçer göreve gelmesi ile birlikte Pazar yerleri ile ilgili ilk çalışmayı TOKİ bölgesi olarak adlandırılan bölgede vatandaşların Pazar ihtiyacını ve diğer sosyal faaliyetlerini yapabilecekleri bir alan kazandırmak için başlattı. Cumhuriyet ve Yunus Emre Mahallesi sakinlerinin kullanabileceği Pazar yerinin içerisinde belediye hizmetlerinin verileceği; vezneler, zabıta noktaları, vatandaşların sportif faaliyetler yapabileceği; basketbol ve voleybol sahaları pazarın kurulmadığı günlerde vatandaşların hizmetinde olacak. Ayrıca Mahalle sakinleri pazarın kurulmadığı günlerde bu alanlarda düğün nişan gibi toplu organizasyonlarını da yapabilecekler.

Aksaray Belediyesinin Pazar yerleri konusundaki bir diğer çalışması ise Hacılar Harmanı ve Selçuklu Mahallesi sınırları içinde kalan bölgede yeni bir Perşembe Pazarı oldu. Yeni Perşembe pazarı için geçtiğimiz sezonda başlatılan çalışmalarda sona yaklaşıldı. Belediye yetkilileri tarafından son verilen bilgilere göre yeni Perşembe pazarının alt yapı çalışmaları ve sıcak asfalt serim çalışmaları tamamlandı. Son gelinen aşamada ise Pazar tezgahlarının kurulacağı yerler belirlendi. Yeni Perşembe pazarı 2021 yılı içerisinde hizmete açılması için belediye ekipleri gayretle çalışıyor.

Belediye Başkanı Evren Dinçer’in göreve gelmesi ile birlikte kent genelindeki sorunlara kalıcı çözümler getiren Belediye Başkanı Evren Dinçer 2020 yılı sonlarında Kurtuluş Mahallesinde bulunan Pazar alanını ziyaret etti. Başkan Dinçer’in ziyaretinde Pazar esnafları ve mahalle sakinleri Kurtuluş pazarının yenilenmesini talep ettiler. Vatandaşların ve Pazar esnafının Pazar alanını en güzel ve en ideal şekilde kullanmaları için alt yapıdan beton zeminlerine çatısından tezgâh kurulacak noktalara kadar yenilenmesi için çalışma başlatıldı. Şuan da alt yapı çalışmalarına başlanılan Kurtuluş Semt Pazarında çalışmaların tamamlanması ile birlikte vatandaşlar ve esnaflar iklim koşullarından etkilenmeden Pazar ihtiyaçlarını karşılayabilecekler.

Aksaray'da küçükbaş hayvancılık üreticilerine büyük bir destek geliyor

Aksaray’da Gece Yarısı Parkta Bıçaklı Kavga

Aksaray Belediyesi Sosyal Belediyecilikte Örnek

ASÜ İletişim Fakültesinde 2025-2026 Bahar Dönemi akademik açılışı yapıldı

İYİ Parti Aksaray İl Başkanlığı, 4. Olağan Kongre’nin ardından teşkilatlanma çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Şehrimizin tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri yerinde tanıtıldı

BAŞKAN DİNÇER, UCLG-MEWA SOSYAL İÇERME KOMİTESİ TOPLANTISINA KATILDI

  • BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.