AKSARAY BELEDİYESİ YENİ İMAR YOLLARI AÇIYOR

AKSARAY BELEDİYESİ YENİ İMAR YOLLARI AÇIYOR

YENİ SANAYİ MAHALLESİ VE SOMUNCUBABA MAHALLESİNİN AKSARAY EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNE ULAŞIMI KOLAYLAŞIYOR

 

Orta Anadolu’nun en hızlı gelişen illerinden olan Aksaray’da ihtiyaçlar doğrultusunda yeni yol açma çalışmaları devam ediyor. Şehrin büyüme hızına hız katmak için başlatılan yeni yol açma çalışmaları ile Yeni Sanayi Mahallesi ve Somuncubaba Mahallesinin Aksaray Eğitim ve Araştırma hastanesine ulaşımı kolaylaşıyor.

Nüfusu her geçen gün artan Aksaray’da yeni yerleşim yerlerinin açılması yeni ihtiyaçları da beraberinde getiriyor. Gelecek yıllarda oluşabilecek sorunların önüne geçmek için yeni yol açma çalışması başlatan Aksaray Belediyesi ekipleri, imar planı doğrultusunda 30 metre genişliğinde 2 kilometre uzunluğundaki yolun açılması için çalışma başlattı.

Yol açma çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeni bir alternatif güzergâh olacak olan yeni yol için orta refüj, kaldırım gibi ulaşımda güvenliği artıracak gereksinimlerde göz önünde bulunduruldu. Yeni Sanayi Mahallesi ve Somuncubaba Mahallesinde açılan bu yeni güzergâh sürücüler ve yayalar için güvenli, rahat ve konforlu ulaşım sağlaması açısından yeni bir ana arter olması bekleniyor.

Şehrin artan nüfusu ile yeni ihtiyaçlar oluştuğunu belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’ Belediye ekiplerimiz yapılan planlama doğrultusunda mahallelerimizin ulaşım ağını akıcı, temiz ve düzgün hale getirmek için yoğun bir tempoyla çalışıyor. Bir yandan mevcut yolları yenileyen ekiplerimiz diğer taraftan da yeni imar yolları açarak alternatif yeni güzergâhları oluşturup, şehir merkezine ve toplu kullanım alanlarına ulaşımı kolaylaştıracak çalışmalar gerçekleştiriyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz bu bölgede yoğun bir tempoyla çalışıyor, yolumuz açıldığı zaman iki mahallemiz arasındaki ulaşım aksını daha konforlu ve akıcı hale getirmiş olacağız. Biz, vatandaşlarımıza hangi sözü verdiysek onu mutlaka yerine getireceğiz, ekiplerimizle birlikte sahada aktif ve dinamik bir şekilde çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz.” diye konuştu.
 



  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,20
  • EURO

    37,98% 0,28
  • GRAM ALTIN

    2829,83% 0,98
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27

HABERLER

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.