AKSARAY BELEDİYESİ VATANDAŞLARI SOBA ZEHİRLENMELERİNE KARŞI UYARDI

HABER 13.12.2019 14:57:00
AKSARAY BELEDİYESİ VATANDAŞLARI  SOBA ZEHİRLENMELERİNE KARŞI UYARDI

Aksaray Belediyesi, vatandaşları havaların soğumasıyla birlikte soba ve kombilerden sızan karbon monoksit gazından oluşabilecek zehirlenmelere karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Türkiye’de her yıl çok sayıda insanın soba ve kombilerden sızan karbon monoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybettiği ve bu tür olayların yaşanmaması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurgulayan Aksaray Belediyesi, zehirlenme vakalarına karşı vatandaşları duyarlı olmaları için uyardı.

Havaların soğuması ile birlikte ev ve iş yerlerinde ısınma amacı ile yakılacak soba ve kalorifer bacalarının düzenli olarak temizlenmesi, özellikle soba kullanan vatandaşların bacadan sızan gazlar nedeniyle yaşanabilecek facialara karşı önlem almaları gerektiğini söyleyen Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer “Kış mevsimine girdiğimiz bugünlerde Vatandaşlarımızın karbon monoksit zehirlenmelerine karşı önlemler alması önemlidir. Ülkemizde bilgisizlik yanlış kullanım ve ihmal yüzünden soba şofben kombi zehirlenmeleri her yıl kış aylarında özellikle alçak basınçlı havalarda tehlikeli boyutlara ulaşmaktadır. Baca temizliği düzenli olarak yapılmayan kombiler ve özellikle sobadan sızan karbon monoksit gazı nedeniyle maalesef ülkemizin birçok yerinde olduğu gibi ilimizde de zaman zaman zehirlenme vakaları yaşanmaktadır. Bu nedenle tüm vatandaşlarımıza karbon monoksit zehirlenmesi konusunda hassasiyet

göstermesi olumsuz bir durumla karşılaşmamak için gerekli tedbirlerin alınması için ayda en az 2 defa soba bacası ve diğer bacaların temizliğinin mutlaka yapılması, özellikle sobadan çıkan zehirlenmeleri önlemek için yatmadan önce sobanın Söndüğünden emin olmaları hayati önem arz etmektedir” dedi


ATSO BAŞKANI KOÇAŞ YANGIN MEYDANA GELEN FABRİKAYI ZİYARET EDEREK BİLGİ ALDI

AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu yangın çıkan atık yağ geri dönüşüm fabrikasında incelemelerde bulundu

Adana’da ”Sıfır Atık Projesi” Çeviçelle Ödül Töreni Düzenlendi

Aksaray’da sağanak yağış

ÇOCUKLARIN MERAKLA BEKLEDİĞİ ÇOCUK EĞLENCE MERKEZİ ŞEKİLLENİYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.