AKSARAY BELEDİYESİ TOKİ KONUTLARI İÇİN HAK SAHİPLİĞİ KURA TARİHİNİ DUYURDU

HABER 21.02.2020 15:05:00
AKSARAY BELEDİYESİ TOKİ KONUTLARI İÇİN HAK SAHİPLİĞİ KURA TARİHİNİ DUYURDU

Toplu Konut İdaresi tarafından 100 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında ilimize yapılacak 905 konut için hak sahipliği kura tarihi belli oldu.

 

Aksaray Belediyesi ve TOKİ yetkililerinden paylaşılan bilgilere göre Aksaray Merkeze yapılacak 372 konutu almaya hak kazananlar 4 Mart Çarşamba günü çekilen kura ile belli olacak. Çekilen kurada belli olan hak sahiplerine ait konutların daire numaraları, cephe bilgileri ve kat bilgileri için belirlemeler ileri bir tarihte yapılacak. 

 

Şehir genelinde binlerce vatandaşın ev sahibi olmak için yaptığı başvuruda konutların sahipleri noter huzurunda idare yetkililerinin denetimlerinde gerçekleşen kura çekimi ile belirlenecek. 

 

    İlçelerde ve beldelerde yapılacak konutların hak sahipleri ise Ağaçören ve Eşmekaya 1 Haziran’da, Eskil ve Sultanhanı 4 Haziran’da, Güzelyurt ise 5 Haziran’da  belli olacak.

 

Konutların yapılacağı sahada yer alacak sosyal donatılar ve alt yapısı ile ilgili uzun süredir çalışma yürüttüklerini açıklayan Başkan Dinçer, “TOKİ ile yaptığımız görüşmelerde konut sahası olarak belirlediğimiz İstiklal Mahallemizde hazinenin dağınık parsellerini bir araya getirerek 156 Bin metrekarelik bir alanı bu projeye tahsis etmiştik. Belediyemizce imar planı ve 18. Madde uygulamaları tamamlandı. Konutlar 2+1 ve 3+1 tipinde mahalle kültürü ve dokusuna uygun olarak inşa edilecek. Ayrıca Cumhurbaşkanımızın yatay mimari söyleminden yola çıkarak konut planları, zemin artı 4 katı geçmeyecek şeklinde hazırlandı.  Vatandaşlarımızın ev sahibi olması için yaptığımız bu teknik çalışmaların ardından hak sahiplerinin belirlenmesi için noter huzurunda idare yetkililerinin denetimlerinde kura çekimini gerçekleştireceğiz. Hayata geçecek olan projenin her zaman takipçisi olacağız. Sosyal Konut Projemizin şehrimize şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. 


AKSARAY BELEDİYESİNDEN 23 NİSAN’A ÖZEL ÇOCUK ŞENLİĞİ

ATSO ÜYELERİ TÜYAP’TA YAPI FUARINA KATILDI

BAŞKAN DİNÇER, KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA BIRAKTI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

23 NİSAN BAĞIMSIZLIK İDEALİNİN MİHENK TAŞIDIR

AKSARAY TİCARET MERKEZİNE KAVUŞUYOR

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kapadokya’nın girişinde dünyaca ünlü Ihlara Vadisi'nde doğa yürüyüşü yapıldı

  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2418,54% -0,46
  • Ç. ALTIN

    3987,48% -0,76

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.