Tarih: 25.09.2024 17:12

Aksaray Belediyesi Tiyatroseverlere Kapılarını Aralıyor

Facebook Twitter Linked-in

Aksaray Belediyesi, şehirde kültürel hayatı canlandırmak amacıyla büyük bir adım atarak Şehir Tiyatroları için kayıt işlemlerinin başladığını duyurdu. Yıl boyunca düzenlediği sosyal ve kültürel etkinliklerle adından söz ettiren belediye, tiyatroseverler ve oyunculuk yeteneği olanlar için önemli bir fırsat sunuyor.

Şehir Tiyatroları, 14-18 yaş arası gençler ve 18 yaş üstü yetişkinler olmak üzere iki ayrı grup için eğitim ve yeteneklerini geliştirme imkanı sağlayacak. Kayıtlar, Aksaray Bilim Merkezi'nde 4 Ekim’e kadar devam edecek. Kayıt ve ön seçim işlemlerinin ardından seçilen oyuncu adayları, yaklaşık 4 aylık bir eğitim sürecine tabi tutulacak.

Eğitimlerin tamamlanmasının ardından, gençler ve yetişkinlerden oluşan iki ayrı ekip, farklı oyunlar üzerinde çalışmaya başlayacak. Bu çalışmaların başarıyla sonuçlanması durumunda, Aksaray Belediyesi Tiyatro Ekibi, hem Aksaray’da hem de diğer illerde oyunlarını sahneleyecek.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, şehir tiyatrolarının kuruluşuyla Aksaray’ın kültürel yaşamına büyük katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Başkan Dinçer, "Hızla büyüyen Aksaray'da kültür ve sanat etkinliklerinin de artması gerektiğine inanıyorum. Bu doğrultuda belediyemiz bünyesinde bir şehir tiyatrosu kurmayı gerekli gördük. Şehir tiyatrosuyla Aksaraylı gençlerimizin yeteneklerini sergileyebilecekleri bir zemin oluşturacağız. Aksaray'ı kültürel anlamda geliştirmek için çalışmalarımız devam edecek," diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —