AKSARAY BELEDİYESİ TEKNİK PERSONELLERİ DEPREM BÖLGESİNDE 500 BİNANIN HASAR TESPİTİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

BAŞKAN DİNÇER; ’’BU YARAYI HEP BİRLİKTE SARACAĞIZ’’

HABER 20.02.2023 14:27:00
AKSARAY BELEDİYESİ TEKNİK PERSONELLERİ DEPREM BÖLGESİNDE 500 BİNANIN HASAR TESPİTİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Aksaray Belediyesi, tarafından Kahramanmaraş Göksun’a hasar tespit çalışmalarına katılmaları için gönderilen Belediye ekipleri Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının koordinesinde 500 binanın hasar tespitini gerçekleştirdi.

Tüm Türkiye’yi yasa boğan depremin ilk gününden itibaren tüm imkanlarını seferber eden Aksaray Belediyesi, 10 ili etkileyen afet bölgesinde incelemelerde ve hasar tespitinde bulunmak amacıyla mimar, inşaat mühendisi ve inşaat teknikerinden oluşan uzman ekibini gönderdi.

Kahramanmaraş Göksun’da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın koordinesinde çalışma yürüten ekipler tüm binalarda teknik çalışmalar yürüttü. Deprem bölgesinde bulunan 500 binanın bilimsel teknikler kullanılarak hasar durumları belirlendi.

Deprem bölgesinde her alanda yürütülen çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Bu büyük afet hepimizi derinden üzdü. Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Depremin ilk gününden itibaren Aksaray Belediyesi olarak bizler de gereken ne varsa yaptık. Arama kurtarma ve itfaiye ekiplerimiz arama kurtarma çalışmalarına katılarak canların enkazdan kurtulmasına katkı verdi. İş makinelerimiz, araçlarımız ve personelimizle deprem ile ilgili yapılması gereken ne varsa yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Belediyemizde görevli teknik personelimizden oluşan ekibimizi Kahramanmaraş’ta hasar gören binaların durumlarını raporlamak üzere görevlendirdik. Ekiplerimiz, ilgili kurumlarla koordineli bir şekilde hasarlı binaların tespit edilmesi noktasında çalışmalar yürütüyor. Ülke olarak bu yarayı hep birlikte saracağız.” dedi.

AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN UYARI SOĞUĞA KARŞI İZOLE EDİLMEYEN SU SAYAÇLARI DONABİLİR

Drift Yapan Sürücüler Sivil Trafik Polislerine Yakalandı

kaçakcılara geçit yok

Alparslan Türkeş Bulvarı’nda Motosiklet Kazası: 2 Genç Yaralandı

Otomobil ile motosiklet çarpıştı 1 yaralı

AKSARAY, UNESCO ÖĞRENEN ŞEHİRLER AĞI’NA TÜRKİYE’DEN KABUL EDİLEN İKİ ŞEHİRDEN BİRİ OLDU

Aksaray’da Aile İçi Tartışma Kanlı Bitti: 1 Kişi Ağır Yaralı

  • BIST 100

    14029,89%0,01
  • DOLAR

    42,95% 0,08
  • EURO

    50,53% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5959,25% 0,12
  • Ç. ALTIN

    9931,63% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.