AKSARAY BELEDİYESİ OKULLAR ARASI ÖDÜLLÜ ATIK PİL TOPLAMA KAMPANYASI BAŞLATTI

“BİR ADET ATIK PİL 600 BİN LİTRE SUYU KİRLETİYOR”

HABER 16.01.2024 16:21:00
AKSARAY BELEDİYESİ OKULLAR ARASI ÖDÜLLÜ ATIK PİL TOPLAMA KAMPANYASI BAŞLATTI


Çevre bilinci oluşturmak amacıyla birçok projeye imza atan Aksaray Belediyesi, Okullar arası "Ödüllü Atık Pil Toplama" kampanyası düzenliyor.
Sıfır atık projesi kapsamında; çevre kirliliğinin önlenmesi, çevre bilincinin geliştirilmesi, geri dönüşüm uygulamalarının yaygınlaştırılması ve sıfır atık bilincinin oluşturulması amacıyla düzenlenen kampanyaya belirlenen miktarlardaki atık pilleri getiren öğrenciler okulları için toplanan her 50 kg atık pile Spor seti (futbol topu, basketbol topu, voleybol topu, badminton seti) ve satranç takımı kazanacaklar.

Hediye kazanmak için belirlenen miktardaki atık pilleri toplayan öğrenciler, bu atık pilleri Aksaray Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’ne teslim edecekler. Başvuru yapan okulların, topladıkları atık piller tartıldıktan sonra imza ve tutanak karşılığında hediyelerini teslim alacaklar.

Atık pillerin çevreye vereceği zararı önlemeyi ve dağıtılacak hediyelerle de atık pillerin ayrı toplanması konusunda bir farkındalık oluşturmayı amaçlayan bu kampanyada atık pil miktarlarının karşılığında teşvik amaçlı okullara spor seti hediye edilecek.

Pillerin neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek ve doğaya gelişigüzel atılan pillerin neden olduğu ciddi tehlikeleri önlemek amacıyla yürütülen kampanya ile hem çevreye katkı sağlanıyor hem de çocuklara çevre bilinci aşılanıyor.

   Bu yarışma ile düzenli olarak okullara dağıtılan atık pil toplama kutularına öğrenci ve öğretmenler topladıkları pilleri atarak çevreye büyük katkı sağlıyorlar.
Aksaray Belediyesinin Okullar arası "Ödüllü Atık Pil Toplama" kampanyası 15 şubata kadar devam edecek detaylı bilgi almak isteyenler 0 382 2153315 numaralı telefondan bilgi alabilecekler.


AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,48% 0,24
  • EURO

    34,77% 0,59
  • GRAM ALTIN

    2436,96% -0,05
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.