AKSARAY BELEDİYESİ KATI ATIK DEPOLAMA TESİSİNDEN ENERJİ ÜRETECEK

HABER 4.06.2020 14:18:00
AKSARAY BELEDİYESİ KATI ATIK DEPOLAMA TESİSİNDEN ENERJİ ÜRETECEK

AKSARAY BELEDİYESİ ÇÖPTEN ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETECEK

 

BELEDİYE BAŞKANI EVREN DİNÇER;

“12 BİN 500 KONUTA YETECEK ELEKTRİK, KATI ATIKTAN KARŞILANACAK”

 

Aksaray Belediyesi sürdürülebilir atık yönetimiyle ekonomiye katkı sağlamak adına 80 milyon değerindeki Entegre Katı Atık Depolama tesisi projesi için düğmeye bastı. Belediye Başkanı Evren Dinçer, bu projeyle atıkların ayrıştırılarak enerjiye dönüşeceğini söyleyerek “12 Bin 500 konuta yetecek elektrik, çöpten karşılanacak” dedi.

 

Ülke genelinde başlatılan sıfır atık projesiyle geri dönüştürülebilir atıkların, kaynağında toplanarak düzenli depolama tesislerinde bertarafı sağlanırken Aksaray Belediyesi, sıfır atık projesine uygun yüksek teknolojiyle kuracağı tesisin hazırlıklarına başladı.

 

Belediye Başkanı Evren Dinçer’in projeleri arasında yer alan düzenli katı atık depolama tesisi projesinin ön hazırlık çalışması tamamlandı. 370 dönüm arazi üzerine kurulması planlanan ve 80 Milyon TL’lik yatırım değerini taşıyan proje için 26 alternatif arazi arasında en uygun noktada yer tespiti yapıldı.  

 

Şehrin mevcut katı atık depolama tesisinin dolma noktasına geldiğini hatırlatan Başkan Dinçer, yeni tesisin de son derece modern bir yapısı olduğunu açıkladı.

 

Sağlıklı ve verimli bir geri kazanım sistemi oluşturabilmek için hazırlanan projeye göre Katı Atık Depolama tesisinde organik ve inorganik maddelerin ayrışabileceğini sözlerine ekleyen Başkan Dinçer, “Geri dönüşebilen cam, karton, kâğıt, metal ve plastik gibi atıkların ekonomiye kazandırılması için ciddi bir çalışma yaptık ve bu projeyi hazırladık. Projemizin ön fizibilite çalışması tamamlandı ve yer tespiti yapıldı. En kısa sürede bu projeyi şehrimize kazandırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Entegre Katı Atık Depolama tesisinde ayrışan organik maddelerden tarım başta olmak üzere park ve bahçe arazilerinde kullanılabilecek kompost üretiminden gübre elde edileceğini belirten Başkan Dinçer, “Tesisimizde gaz üretimi de yaparak 12 bin 500 konutun ihtiyacını karşılayacak 1,3 megavat gücünde elektrik enerjisi elde edeceğiz” dedi.  

 

Kaynağında ayrı ayrı toplanan atıkların Aksaray Belediyesine ait depolama tesisinde düzenli şekilde bertaraf edileceğini açıklayan Başkan Dinçer, atıkların ekonomiye kazandırılmasının yanı sıra çevre kirliliğinin de önlenmiş olacağını ifade ederek kısa zaman içerisinde Entegre Katı Atık Depolama tesisi projesinin şehre kazandırılacağını belirtti.


Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Öğretmenlerle İftarda Buluştu

Validen gençlere hodri meydan 'Çaylar demli olsun, sohbet koyu olacak

AKSARAY BİLİR, EVREN BAŞKAN SÖZ VERİRSE YAPAR

5 BİN ÖĞRENCİYİ HAYAL ETTİĞİ BAŞARIYA KAVUŞTURAN AKSARAY BELEDİYESİ, AYT VE TYT KURSLARINA DEVAM EDİYOR

31 MART GERÇEK BELEDİYECİLİĞİN MİLADI OLACAK

AKSARAY BELEDİYESİ GÜNLÜK 25 TON ATIĞI GERİ DÖNÜŞTÜREREK ÜLKE EKONOMİSİNE KATMA DEĞER SAĞLIYOR

  • BIST 100

    9073,5%-0,07
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.