AKSARAY BELEDİYESİ KARBONMONOKSİT ZEHİRLENMELERİNE KARŞI UYARDI

Aksaray Kent Haber |Aksaray Haberleri

HABER 10.01.2022 12:01:00
AKSARAY BELEDİYESİ KARBONMONOKSİT ZEHİRLENMELERİNE KARŞI UYARDI

Toplum sağlığını korumak adına birçok çalışma gerçekleştiren Aksaray Belediyesi, soba ve şofben zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı. 

Kış mevsiminde sıklıkla karşılaşılan soba ve şofben zehirlenmelerinin en aza indirilmesi için yapılacak çalışmalar İl Hıfzısıhha kararları içerisinde değerlendirildi. 

İl Hıfzısıhha toplantısında alınan kararlarla İl Sağlık Müdürlüğü ve yerel yönetimler ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının koordineli çalışması yaparak toplumun bilinçlendirilmesi üzerinde duruldu. Ayrıca yerel yönetimlerin baca temizliği konusunda denetim yapması kararı alındı. Yapılacak denetimlerle soba ve şofbenden kaynaklı karbonmonoksit zehirlenmelerinin en aza indirilmesi planlanıyor. 

Aksaray Belediyesi yetkilileri kış mevsimi sebebi ile soba kullanımının arttığını belirtti.  Yetkililer; sobadan kaynaklı bina ve konut yangınlarının,  karbonmonoksit zehirlenmelerinin ve baca tutuşmalarının önüne geçmek için yılda en az bir kez baca temizliği yaptırılması yönündeki uyarılarını yineledi. 

Aksaray’da Boşanma Aşamasındaki Eşini Öldürdü

VALİ MURAT DURU’NUN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Aksaray CHP’ il başkanlıgın'dan 18 Mart Açıklaması Durmayacağız, Susmayacağız

AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN AREFE GÜNÜNE ÖZEL SEFERBERLİK

Aksaray Barosu’ndan 18 Mart Mesajı: “Çanakkale Geçilmez

Aksaray Valisi Murat Duru’nun “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” Mesajı

Aksaray’da 1120 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi: 3 Kişi Tutuklandı

  • BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,26% 0,01
  • EURO

    51,26% -0,05
  • GRAM ALTIN

    6404,70% -3,26
  • Ç. ALTIN

    11186,94% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.