AKSARAY BELEDİYESİ IHLARA VADİSİ CAM TERAS VE KAFETERYA PROJESİ AÇILIYOR

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI MEHMET NURİ ERSOY, CAM TERAS VE KAFETERYANIN AÇILIŞINI YAPACAK

HABER 28.05.2024 13:28:00
AKSARAY BELEDİYESİ IHLARA VADİSİ CAM TERAS VE KAFETERYA PROJESİ AÇILIYOR

 

Aksaray Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Ihlara Vadisi Cam Teras ve Kafeterya projesi, 28 Mayıs 2024 Salı günü saat: 12.00’de yapılacak törenle hizmete açılıyor. Açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy katılacak.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in üzerinde hassasiyetle durduğu projeler arasında Ihlara Vadisi Cam Teras ve Kafeterya projesi tamamlanarak hizmete açılıyor. Şehir turizmini doğrudan ilgilendiren Ihlara Vadisi Cam Teras ve Kafeterya projesinin onaylanması için Çevre, Şehircilik Bakanlığı ile Kültür Turizm Bakanlığı başta olmak üzere kurul izni için yoğun emek harcayan Belediye Başkanı Dinçer, projenin hayata geçmesi için büyük çaba sarf etti.

Aksaray Belediyesi tarafından projelendirilen ve bir kısmı AHİLER Kalkınma Ajansı’nın hibe projesinden faydalanarak yapımı tamamlanan ve açılışa hazır hale getirilen Ihlara Vadisi Cam Teras ve Kafeterya Projesi, vadinin görsel olarak en hâkim noktasına inşa edildi.

Cam Teras ve Kafeterya Projesinin hizmete açılarak turizme kazandırılacağını ifade eden Başkan Dinçer, “Bu projeyle Ihlara Vadisi'nin doğal güzelliklerini herkes görebilecek. Cam Teras projesi, Aksaray’ın turizm potansiyelini artıracak ve daha fazla turistin şehrimizi ziyaret etmesini sağlayacak. Bu da şehir ekonomisine ve turizmine büyük katkısı olacak. Cam teras bulunduğu alanda ayrıca ziyaretçilerimiz için modern bir kafeterya hizmeti de sunacağız. Projemiz şehrimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Cam Teras ve kafeterya projesinin açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılacağını ve açılışa herkesin davetli olduğunu belirtti.

Cam Terası günlük olarak 2 Bin yerli ve yabancı turistin ziyaret etmesi bekleniyor. Çevre ve peyzaj çalışması tamamlanan projenin içerisinde ayrıca yürüyüş yolu, fotoğraf çekim noktası, otopark, mescit ve lavabolar da yer alıyor.


YAZ SICAKLARINDAN BUNALANLARIN ADRESİ MİLLET BAHÇELERİ VE PARKLAR OLDU

IHLARA CAM TERAS VE KAFETERYA BAYRAMDA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

ATSO BAŞKANI KOÇAŞ VATANDAŞLARI SİGORTA ACENTA TERCİHLERİ KONUSUNDA UYARILARDA BULUNDU

BELEDİYE EKİPLERİ KURBAN BAYRAMI İÇİN TEDBİRLER ALDI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN KURBAN BAYRAMI MESAJI

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİNDE “GELECEĞİ YAZ” KURSLARI BAŞLIYOR

AKSARAY BELEDİYESİNDEN BAYRAMDA ÜCRETSİZ ULAŞIM

  • BIST 100

    10668,54%-0,11
  • DOLAR

    33,00% 0,38
  • EURO

    35,32% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2455,11% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3987,57% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.