AKSARAY BELEDİYESİ GÜNLÜK 10 BİN MASKE ÜRETİYOR

HABER 29.04.2020 20:12:00
AKSARAY BELEDİYESİ GÜNLÜK 10 BİN MASKE ÜRETİYOR

Korona virüs salgını nedeniyle dükkânlarını açamayan ya da iş kaybına uğrayan terzilere, Aksaray Belediyesi Meslek Edindirme Kursu (AKMEK) ev sahipliğinde sosyal destek sağlanıyor.  Selime Sultan Kadın Aktive Merkezi atölyelerinde maske dikmeye başlayan terziler, hafta başından itibaren ilk günlerden itibaren günlük 10 bin maske üretmeye başladı.

İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelge doğrultusunda bazı iş yerleri tedbir amaçlı ikinci bir emre kadar kapatılmıştı. İş yerleri kapanan ve gelir kaybına uğrayan esnaf gruplarına Aksaray Belediyesi tarafından sosyal destek sağlanıyor. 

Esnaflara her alanda sosyal destek sağlayan Belediye Başkanı Evren Dinçer, hafta başında Belediye meclisini olağanüstü toplantıya çağırmıştı. Aksaray Belediye Meclisinin aldığı karar gereğince toplu taşıma hizmetlerinde kullanılan özel halk otobüslerinin ödeyeceği 2020 yılı hat işgaliye bedellerinin 3 ay ertelendi. Ayrıca özel halk otobüsü işletmecilerine 17.04.2020 tarihinden itibaren 3 ay boyunca aylık kişi başı 500 TL ödenmesi kararlaştırıldı. 

Aksaray Belediyesi, korona virüs salgını nedeniyle işyerlerini kapatan ve iş kaybına uğrayan esnaf temsilcilerinden terzilere sosyal desteğini sürdürüyor. Aksaray’da terzilik mesleğin icra eden ve salgın nedeniyle işyerlerini kapatan terzi esnafları, Aksaray Belediyesi AKMEK’in ev sahipliğinde maske üretmeye başladılar.  

Aksaray’da terzilerin ekonomik kayıplarını en aza indirgemek için Aksaray Belediye Selime Sultan Kadın Aktive Merkezi atölyelerinde terzilerin maske üretimine başladığını söyleyen Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Salgın nedeniyle dükkânlarını kapatan terzilerimize ekonomik destek sağlamak istiyoruz. Belediyemize ait dikim atölyelerinde maske üretmeleri için onlara böyle bir imkânı sunduk. Onlarda bizleri kırmadılar. Maske dikmeye başladılar. Atölyemizde günlük ortama 10 Bin maske üretiliyor. 

Terzi esnafımız üretimlerini yaparken hijyen kurallarına uyuyor. Sosyal mesafe konularında da hassas davranıyorlar. Terzilerimizin bu uygulamadan oldukça memnun kaldıklarını düşünüyorum.  Biz bu süreçte onlara destek sağlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.


AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.