AKSARAY BELEDİYESİ EĞİTİM VE KÜLTÜR TESİSLERİ OCAK AYI İÇERİSİNDE 155 BİN 326 KİŞİYE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

BAŞKAN DİNÇER; ‘’HALKIMIZIN İLGİSİNE KAYITSIZ KALMAYACAĞIZ TESİSLERİMİZİN SAYISI YENİ DÖNEMDE ARTIRACAĞIZ’’

HABER 3.02.2024 20:01:00
AKSARAY BELEDİYESİ EĞİTİM VE KÜLTÜR TESİSLERİ OCAK AYI İÇERİSİNDE 155 BİN 326 KİŞİYE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer tarafından Aksaray’a kazandırılan Kadın Aktivite Merkezler, Çocuk Aktivite Merkezleri, Bilim Merkezi, Kitap Konakları ve müzeler ocak ayı içerisinde 155 Bin 326 kişiye ev sahipliği yaptı.

Modern kent kimliğine yakışan kültür tesisleri ile adından söz ettiren Aksaray Belediyesi’nin şehrin 4 farklı noktasında hizmet veren Kadın Aktivite Merkezleri ocak ayı içerisinde 45 Bin 132 kişi tarafından kullanılırken Çocuk Aktivite Merkezi ise 17 Bin 797 kişiye ev sahipliği yaptı. Ocak Ayı içerisinde en çok kullanılan bir diğer merkez ise şehrin 4 farklı noktasında hizmet veren Kitap Konakları oldu. Gençlerin severek kullandığı Bilim Merkezinde ise 21 Bin 86 genç yaptıkları ziyaretlerde Bilim Merkezinde inceleme, araştırma yapma ve etkinliklere katılma fırsatı elde etti. Binlerce yıllık tarihi geçmişi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapan Aksaray’ın müzeleri ise 18 Bin 196 vatandaş tarafından ziyaret edildi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in hayata geçirdiği tesisleri severek kullandıklarını ifade eden vatandaşlar boş zamanlarını verimli geçirebilecekleri birçok tesisin son 5 yılda hayata geçirildiğini dile getirdiler. Vatandaşlar Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e teşekkür ederek yeni dönemde de bu tür tesislerin sayısının artırılmasından memnuniyet duyacaklarını söylediler.

‘’HALKIMIZIN İLGİSİNE KAYITSIZ KALMAYACAĞIZ TESİSLERİMİZİN SAYISI YENİ DÖNEMDE ARTIRACAĞIZ’’

Aksaray Belediyesine ait tüm tesislerin sevilerek kullanıldığını belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yeni dönemde de büyükşehir ölçeğinde sosyal ve kültürel tesisler yapacaklarını söyledi. Başkan Dinçer açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; ‘’Aksaraylı hemşehrilerimiz okumayı araştırmayı, üretmeyi ve boş zamanlarını verimli geçirmeyi seviyor. Bizim tesislerimizde de bu imkanların tamamı mevcut. Vatandaşlarımızın ilgi ve ihtiyaçlarına göre tasarlayarak hayata geçirdiğimiz tesislerimiz bu sebeple sevilerek kullanılıyor.

Kadın Aktivite Merkezlerimizde yılın her döneminde kurslar düzenliyoruz. Buradan eğitim alan kadınlarımız kurslarını tamamladıktan sonra kendi iş yerlerinin sahibi olarak hem sosyal hayata aktif katılım sağlamış oluyorlar hem de üreterek sattıkları ürünlerden elde ettikleri gelir ile aile ekonomisine katkıda bulunabiliyorlar. Yine çocuklarımızın fiziksel ve bilişsel gelişimlerine katkı sağlamak için hizmete aldığımız çocuk aktivite merkezlerinde çocuklarımız için yıl boyunca etkinlikler düzenliyoruz. Geleceğe yön verecek bu şehri ve bu ülkeyi yönetecek bu şehre ve bu ülkeye katma değer sağlayacak gençlerimiz bilim merkezlerimizde gece gündüz demeden çalışıyor. Hayal ettikleri teknik ve teknolojik ürünleri Bilim Merkezimizde hayata geçirme fırsatı buluyorlar. Yine kitap severlerin severek kullandığı kitap konakları da sıcak ve sesiz ortamda vatandaşlarımıza kitap okuma ve araştırma yapma imkânı sunuyoruz. Yeni dönemde de vatandaşlarımızın talepleri ve istekleri doğrultusunda bu tesislerimizin sayısını artıracağız. Şehrimizi Orta Anadolu’nun kültür başkenti olma yolundaki kararlığını yeni dönemde de sürdüreceğiz’’ Dedi. 
 


AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.