AKSARAY BELEDİYESİ CUMHURİYETİN 100. YILINA ÖZEL ÇANAKKALE GEZİSİ DÜZENLEDİ

TÜRK ASKERİ’NİN ÇANAKKALE’Yİ NASIL GEÇİLMEZ YAPTIĞINI YERİNDE GÖRMESİNE OLANAK SAĞLAYAN ÇANAKKALE GEZİSİ DÜZENLENDİ

HABER 13.11.2023 15:51:00
AKSARAY BELEDİYESİ CUMHURİYETİN 100. YILINA ÖZEL ÇANAKKALE GEZİSİ DÜZENLEDİ

 

BAŞKAN DİNÇER; “KENDİ KÜLTÜRÜMÜZE, KENDİ TARİHİMİZE, KENDİ DEĞERLERİMİZE VE KÜLTÜREL VARLIĞIMIZA SAHİP ÇIKTIKÇA DAHA DA GÜÇLENECEĞİZ”

Aksaray Belediyesi, cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı kapsamında Çanakkale kültür turu düzenledi. Tarihimizde çok önemli bir yeri olan ve 250 bin vatan evladının şehit olduğu tarihi yarımadayı Aksaray’da yaşayan tüm vatandaşların görmesini, bu eşsiz zaferin nasıl kazanıldığını idrak etmesini, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Mehmetçiklerimizin hangi şartlar altında düşmana ‘Dur’ dediğini, Türk Askeri’nin Çanakkale’yi nasıl geçilmez yaptığını yerinde görmesine olanak sağlayan Çanakkale turu ile katılımcılar Türk tarihinde önemli yere sahip olan tarihi mekanları ziyaret etme fırsatı buldular.

Düzenlenen Çanakkale gezisi öncesi konuşan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer şunları söyledi. “Biz kendi kültürümüze, kendi tarihimize, kendi değerlerimize ve kültürel varlığımıza sahip çıktıkça daha da güçleneceğiz. Yüreği millet sevgisiyle dolu, erdemli, insanlığa, ülkesine, milletine, devletine, ailesine ve kendisine karşı sorumluluklarının bilincinde olan ve yüksek idealleri hedeflemiş gençliğin yetişmesi halinde aziz Cumhuriyetimizin bekası güvenceye kavuşabilecektir. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimizin 100. yılında, Türk asrında, Türkiye yüzyılında hemşerilerimizi aziz şehitlerimizin manevi huzuruna yolcu ettik. Vatan topraklarının nasıl kazanıldığına yakından şahitlik ederek o havayı teneffüs ettiler. Çanakkale her Türk evladının gidip görmesi gereken bir vatan toprağıdır” ifadelerini kullandı.
Geziye katılan vatandaşlar bu topraklarda yazılan destanı bir kez daha hafızalarında canlandırarak bu anlamlı Çanakkale gezisi için Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e teşekkür ettiler.


AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.