AKSARAY BELEDİYESİ BEDRİYE MEDRESESİNİ RESTORE EDİYOR

BAŞKAN DİNÇER “KÜLTÜR VARLIĞIMIZI KORUMA ALTINA ALIYORUZ”

HABER 25.03.2021 14:02:00
AKSARAY BELEDİYESİ BEDRİYE MEDRESESİNİ RESTORE EDİYOR

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Kılıçarslan Türbesi, Tarihi Kalanlar Köprüsünden sonra Bedriye Medresesini de restore ediyor.

 

Aksaray Belediyesi, Anadolu Selçuklu Sultanı I. Gıyaseddin Keyhüsrev döneminde inşa edildiği tahmin edilen Osmanlı döneminin önemli ilim merkezleri arasında yer alan Bedriye Medresesi aslına uygun restore etmek için hazırlıklara başladı. Belediye Başkanı Evren Dinçer, Kültür Varlığının bir bütün olarak ele alınması için restore öncesinde medrese bahçesinde temizlik çalışmasının başlatıldığını duyurdu.

 

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Kılıçarslan Türbesi ve Kalanlar Köprüsünden sonra şimdide Bedriye Medresesinin restore projesine öncülük ediyor. İl merkezi Taşpazar Mahallesi sınırları içinde kalan Selçuklu döneminin nadide eserleri arasında yer alan Bedriye Medresesi, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde ilim merkezi olarak kullanıldığı düşünülüyor.

 

Belediye Başkanı Evren Dinçer, medreseye ait kitabe bulunamadığı için geçmiş tarihe ait bilginin sınırlı olduğunu ancak tarihi kayıtlarda olsun medresesinin mimarisinde olsun Selçuklu izlerinin yer aldığını bildirdi. Yapılan araştırmaların bu bilgiyi doğruladığını ifade etti. Başkan Dinçer, çevre temizliğinin ardından medresede restore çalışmasının başlatılacağını açıkladı.

 

Bedriye Medresesinin geçmiş tarihte farklı amaçlarla kullanıldığını özellikle Osmanlı son dönemi ile erken Cumhuriyet Döneminde fetvahane olarak hizmet verdiğini aktaran Başkan Dinçer “Kültür varlıklarımız arasında yer alan Bedriye Medresemiz, bize atalarımızdan miras kalan nadide yapılardan biri. Aksaray Belediyesi olarak bizler kültür varlıklarımıza sahip çıkıyoruz. Bu tarihi yapımızın mimari bütünlüğünü bozmadan aslına uygun olarak onarım ve sağlamlaştırma yapacağız” dedi.

 

Bedriye Medresesinin restore projesinin hazır olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Dinçer, önümüzdeki günlerde restorasyon çalışmasının başlatılacağını kaydetti.


AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.