AKSARAY BELEDİYESİ 60 YAŞ ÜSTÜ YAŞLILARIN HER TÜRLÜ İHTİYAÇLARINI KARŞILIYOR

HABER 26.03.2020 15:45:00
AKSARAY BELEDİYESİ 60 YAŞ ÜSTÜ YAŞLILARIN HER TÜRLÜ İHTİYAÇLARINI KARŞILIYOR

İnAksaray Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından Korona virüsüne karşı alınan tedbirler kapsamında sokağa çıkma yasağı uygulanan 60 yaş üstü yaşlıların mağduriyet yaşamamaları için harekete geçti.
Sosyal Belediyecilik anlayışı ile vatandaşlarını her şartta yalnız bırakmayan Aksaray Belediyesi, sokağa çıkma yasağı bulunan 60 yaş üstü vatandaşların her türlü ihtiyacını karşılıyor.
Yaşanılan bu kritik süreçte vatandaşların mağdur olmaması için gece gündüz demeden çalışmalar yürüten Aksaray Belediyesi evinden çıkamayan 60 yaş üstü risk grubundaki yaşlılar için 444 55 68 çağrı merkezi numarasını ve 0552 888 68 68 numaralı Whatsapp iletişim hatlarını 7\24 açık tutarak yaşlıların istek ve taleplerini bu hatlar üzerinden alıyor.
 Aksaray Belediyesine bu iletişim numaralarından ulaşan yaşlıların talepleri doğrultusunda oluşturulan kayıt ile yaşlıların evlerinde gerekli temizlik çalışmaları belediye ekiplerince yapıyor. Hasta olan vatandaşları ilgili sağlık kuruluşlarına bildirilerek ilaçları alınıyor. Yasak dolayısı ile dışarı çıkamayan yaşlıların mutfak alışverişlerini yapmanın yanı sıra fatura tahsilat günü gelmiş yaşlıların faturaları da bu ekipler tarafından yatırılıyor. Ayrıca evinde yemek yapma imkanı olmayan vatandaşlar için ise evlerine Belediye tarafından sıcak yemek ikramında bulunuluyor. Belediye ekipleri tarafından yaşlıların talepleri doğrultusunda ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen yaşlılara gıda yardımı yapılıyor.
Sokağa çıkma yasağı bulunan 60 yaş üstü yaşlılara yapılan bu hizmetlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Evren Dinçer; ‘’ Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük bir sağlık tehdidi haline gelen Korona virüsüne karşı risk grubunda olan 60 yaş üstü yaşlılarımızı korumak adına şehrimizde birçok çalışma yapıyoruz. Daha önce olduğu gibi yaşadığımız bu kritik süreçte de bize ulaşan tüm yaşlılarımızın hizmetindeyiz. Ekiplerimiz yaşlılarımıza güler yüzle hizmet etmenin gayretindedir.’’ Dedi.


BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TEBRİK ZİYARETLERİNİ KABUL EDİYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TURİZM HAFTASINDA II. KILIÇARSLAN HAMAMINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Belediye Başkanı Dinçer, Toptancılar Sitesi Kavşağı’nda İncelemelerde Bulundu

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER BELEDİYE PERSONELLERİ İLE BAYRAMLAŞTI

AKSARAY BELEDİYESİ SÜNNET ŞÖLENİ İÇİN KAYITLAR BAŞLADI

Türk Polis Teşkilatının 179. Kuruluş Yıldönümü

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER, RAMAZAN BAYRAMI DOLAYISI İLE KUTLAMA MESAJI YAYINLADI

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,24
  • EURO

    34,66% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2497,40% 0,45
  • Ç. ALTIN

    4197,72% 1,07

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.