Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer Çarşamba günü basın mensupları ile bir araya geldi

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer Çarşamba günü basın mensupları ile bir araya geldi.

HABER 30.09.2021 01:48:00
Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer Çarşamba günü basın mensupları ile bir araya geldi

Seçim vaadlerinde söz verdiği yatırımları tek tek yapan Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Çarşamba günü Basın mensuplarına yapımı devam eden hizmetleri yerinde  görme imkanı sağladı.
Aksaray Belediyesine ait Halk otobüsü ile toplu halde yatırımları yerinde inceleyen basın mensupları,yatırımlarda gelinen aşamalar ile ilgili bilgiler aldı.


Hoş sohbet  içerisinde geçen programda, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, yeni projelerin sinyallerinide verdi.
Özellikle  Ihlara vadisi ile ilgili projenin başlanması için hazırlıklar hız verildiğini kaydetti.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Belediye olarak yapmış oldukları yatırımlar, hizmetler ve çalışmaları basın mensupları anlattı. Hizmetleri yerinde görmek ve basın ve kamuoyuna anlatmak için Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Belediye Başkan Yardımcıları Hıfsı Peker, Tayfun Çelik ve Fuat Güler ile birlikte düzenlenen gezi programına basın mensupları ilgi gösterdi.

HASTANEYE ULAŞAN KOKU SONA ERDİ

Aksaray Devlet hastanesine kadar ulaşan, koku sona erdi.Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray’ın koku merkezi olarak bilinen ve ömrünü tamamlayan Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yanı başında bulunan deponun üzerinin kapatıldığını, 3 aydır buraya çöp dökülmediğini ve işletici firmanın işletme hakkının olmasına rağmen çevreye yayılan kokunun sona ermesi adına buraya çöp dökülmediğinive kokunun tamamen sona erdiğini söyledi.
Basın mensupları tarafından incelen  kokunun kaynak noktasında, fabrika atıklarınında kurutulması ve, atıklarının önünün kesilmesi için Belediye olarak çalışmalara devam ettiklerini belirten  Başkan yardımcısı Hıfsı Peker,alanın fabrika atıklarındanda tamamen temizleneceğini kaydetti.

KATI ATIK DEPOLAMA TESİSİ  ÇEVRE İLLERE ÖRNEK OLACAK NİTELİKTE


Aksaray’a yap işlet devret modeli ile katı atık depolama merkezinin Armutlu ile Kutlu arasındaki alana yaptıklarını ve Kasım ayından itibaren elektrik üretilmeye başlanacağını söyleyen Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, 80 milyon liralık yatırımın belediye bütçesinden değil yap işlet devret modeli ile yapıldığını ve 50 yıl katı atık depolama tesisine ihtiyaç duyulmayacağını söyledi.
Başkan Dinçer, “370 dönüm arazi üzerine kurulan ve 80 Milyon TL’lik yatırım değerini taşıyan proje için 26 alternatif arazi arasında en uygun noktada olarak Armutlu köyü yakınları tespit edildi.  Şuan çöp depolamalarına başlanıldı. Enerji üretim tesislerinde ve diğer noktalarda kurulum çalışmalarına devam ediliyor. Projenin tamamlanması ile birlikte yeni Tesisimizde çöplerden gaz üretimi de yaparak 12 bin 500 konutun ihtiyacını karşılayacak 1,3 megavat gücünde elektrik enerjisi elde edeceğiz. Bu kaynakta Belediyemize ek bir gelir olacak.


HAMİDİYE ALACA MAHALLE KONAĞI İNŞAATI TAMAMLANDI

Yaklaşık bir yıl önce temeli atılan tesiste hummalı bir çalışma yapılarak hayata geçirildi. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in sosyal ve kültürel yatırımları arasında yer alan Hamidiye Alaca Mahalle Konağı ve çok amaçlı sosyal tesisi toplam Bin 95 metrekare kapalı alan üzerinde inşa edildi. 
Projelendirme çalışmalarına uygun olarak yapılan Mahalle Konağı ve Çok amaçlı sosyal tesis içerisinde 2 adet muhtarlık ofisi yer alıyor. Kırım kültürüne ait yöresel ürünlerin sergilenebileceği satış ve tanıtımının yapılabileceği 150 metrekare alana sahip bir salonun bulunduğu tesiste, kütüphane, mescit, Düğün, nişan ve toplu organizasyonların yapılacağı toplu kullanım alanı misafirhane ve araç otoparkları ,taziye  salonuda bulunuyor.

YENİ SANAYİ SİTESİNDE DÜKKANLAR 15 EKİM’DEN İTİBAREN TESLİMİ BAŞLAYACAK

Aksaray Belediyesi ve TOKİ aracılığı ile yeni sanayi sitesindeki 1620 dükkanın hazır olduğunu 15 Ekim’den itibaren 50’şer 100’erlik gruplar halinde dükkan sahiplerine teslim edileceğini belirtildi.
Çeşitli nedenlerle, dükkan almayan esnaflar içinde yeniden başvurular alınacağını ve aynı şekilde yeni sanayi dükkanlarının TOKİ iş birliği ile yapılacağını söyledi.
Başkan Dinçer, Aksaray Belediyesi ve TOKİ iş birliğinde yapılan, Türkiye’nin örnek projeleri arasında yer alan Aksaray Yeni Küçük Sanayi Sitesi projesinde çalışmalar da tamamlanma aşamasına gelindi. 3 milyon metrekare inşaat sahasına sahip Aksaray Sanayi Sitesinde 1620 adet 100, 200, 300, 400 ve 500 metrekarelik farklı dükkân tipleri bulunuyor. Projenin yatırım değeri ise 375 Milyon lira yıl içerisinde anahtar teslimlerinin yapılması planlanıyor.

TAT ATIK GERİ GETİRME MERKEZİ AKSARAY’KAZANDIRLIYOR

Atık ayrıştırma işlemini daha önce özel firmaların yaptığını ve bundan sonra Aksaray belediyesinin yapacağını belirten Başkan Evren Dinçer, katı atık ayrıştırma tesislerimiz tamamlanmak üzere ve ayrıştırmayı belediye olarak bizler yapacağız” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen Sıfır Atık yönetim planı doğrultusunda projesi hazırlanan Toplama Ayırma ve I. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde geri kazanılabilen atıklarının toplanması ve ayrıştırılması sağlanacak.
Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in girişimleriyle yatırım bedeli 4 Milyon 750 Bin Lira olan tesis için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kaynaklarından projeye 2 Milyon TL’lik hibe destek sağlandı. İnşaat çalışmaları devam ediyor.

AKSARAY’YAKIŞIR SELÇUKLU MİMARİSİNDE YENİ BELEDİYE BİNASI 

Aksaray’a yakışır, ve büyük bir ihtiyaca cevap verecek olan,Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyacak olan yeni Aksaray Belediyesi’nin kazı çalışmaları başladı.
Aksaray Belediyesinin Selçuklu  mimarisinin ve modern tasarımların birleştiği muhteşem bir belediye binasının kazı çalışmalarına hız veren, Aksaray Belediye Başkanı Dr Evren Dinçer “Belediye Hizmet Binasının taşınması; mevcut binanın yeterli olmaması, merkezi noktada trafik yoğunluğuna neden olması, bina ömrünü tamamlaması ve binanın kullanışlılığını kaybetmesi gibi nedenlerle Aksaray için bir zaruriyet haline geldi.
Yeni Belediye Hizmet Binası, Şehirlerarası Otobüs Terminali ile Ticaret Odası arasındaki arsa üzerinde inşa ediliyor. Toplam 30 Bin metrekarelik alanda inşa edilen Yeni Belediye hizmet binasının kazı çalışmalarına başlanıldı.  
Vatandaşlara kullanışlı, geniş ve ferah ortamlarda kaliteli hizmet sunmanın amaçlanarak başlanılan proje, 66 bin metrekarelik arsaya inşa ediliyor. Yeni hizmet binası 31 Bin 816 metrekarelik kapalı alanda hizmet verecek. 4 Katlı olarak inşa edilmesi planlanan projede her türlü detay düşünüldü. Belediyeden hizmet almak isteyen vatandaşlar için ise proje alanında otoparklara ve yeşil alanlara yer verildi. 

Başkan Evren Dinçer, “şehrimize uzun yıllar hizmet verecek yeni belediye hizmet binasının 700 günde tamamlanacak ve vatandaşlarımıza hizmet merkezi olarak hazır hale gelecek” dedi.
Başkan Dinçer, Belediye Hizmet Binasının taşınması; mevcut binanın yeterli olmaması, merkezi noktada trafik yoğunluğuna neden olması, bina ömrünü tamamlaması ve binanın kullanışlılığını kaybetmesi gibi nedenlerle Aksaray için bir zaruriyet haline geldi.
Yeni Belediye Hizmet Binası, Şehirlerarası Otobüs Terminali ile Ticaret Odası arasındaki arsa üzerinde inşa ediliyor. Toplam 30 Bin metrekarelik alanda inşa edilen Yeni Belediye hizmet binasının kazı çalışmalarına başlanıldı.  
Vatandaşlara kullanışlı, geniş ve ferah ortamlarda kaliteli hizmet sunmanın amaçlanarak başlanılan proje, 66 bin metrekarelik arsaya inşa ediliyor. Yeni hizmet binası 31 Bin 816 metrekarelik kapalı alanda hizmet verecek. 4 Katlı olarak inşa edilmesi planlanan projede her türlü detay düşünüldü. Belediyeden hizmet almak isteyen vatandaşlar için ise proje alanında otoparklara ve yeşil alanlara yer verildi.”dedi.

AKSARAY’IN YÜZ AKI OLACAK OALAN,SELÇUKLU KÜLLİYESİ YAPIMI DEVAM EDİYOR

Aksaray’ın yüz akı olacak, ve  Ulu Cami , Eğri minare  ve Kurşunlu Camiden sonra iz bırakacak  Selçuklu küllüyesinin yapım çalışmaları devam ediyor.
Selçuklu Küllüyesi inşaatının incelenmesi sırasında basın mensuplarına  bir açıklama yapan  Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Çarşı merkezinde Selçuklu Parkının içerisine, şehrin merkezi sayılabilecek bir noktada hizmete açılacak olan Selçuklu Külliyesinde aynı anda 2 Bin 100 kişi namaz kılabilecek ve ibadetlerini gerçekleştirebilecek genişlikte tasarlandı.
Selçuklu Külliyesinde vatandaşların ibadet yapma alanlarının yanı sıra kitapseverlerin yoğun ilgi gösterdiği kitap konağı da hizmete sunulmuş olacak. Oluşabilecek trafik yoğunluğunun önüne geçilmesi açısından da yer altı otoparkı da proje kapsamında değerlendirildi.
Vatandaşların güzel ve verimli vakit geçirmeleri için her türlü ayrıntının düşünüldü.
Selçuklu Külliyesinde, Kur-an Kursu ve emekli dinlenme evi de proje kapsamına alındı. 
Geçtiğimiz günlerde temel atma töreni yapılan Selçuklu Külliyesi’nin beton çalışmalarına devam ediliyor” dedi.

HASAS-NAKKAŞ KADIN AKTİVİTE MERKEZİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Kadınların kendilerini geliştirmeleri ve ailelerine destek olabilmelerini sağlamak adına Aksaray’ın bir çok mahallesine kurulan Kadın Aktivite merkezlerinden bir tanesi olan  Hasas-Nakkaş kadın Aktivite merkezi,içerisin sportif faaliyetlerinin yanı sıra yüzme havuzuda bulunıyor.
 Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray’da daha önce Fatih ev TOKİ’de kadın aktivite merkezlerinin yapıldığını, 3. Kadın aktivite merkezinin ise Nakkaş, Hassas ve Bölcek mahallesinde yapıldığını kaydederek yaptığı açıklamada “Aksaray Belediyesi’nin hanımları sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere yöneltmek amacıyla projesini hazırladığı Hasas Nakkaş Kadın Aktivite Merkezinde diğer aktive merkezlerinin bir benzeri olarak inşa edildi.
İçerisinde kapalı yüzme havuzu, sauna, buhar odası, fitnes salonu, spor salonu, kütüphane, derslikler, mesleki kursların yapılacağı atölyeler, kabul ve dinlenme salonları yer aldığı aktive merkezinde hanımlar boş vakitleri değerlendirebildikleri gibi el becerilerini geliştirip ev ekonomilerine katkı sağlayacaklar.
Nakkaş Mahallesi ile Hasas, Küçük Bölcek ve çevre mahallelerde oturan hanımların yararlanacağı aktive merkezi açılışa hazır hale getirildi.”dedi.

SEVGİ EVLERİ PROJESİ İLE ÇOCUKLARIMIZ MUTLU OLACAK

Özellikle kimsesiz çocukların, aile ortamında  kalabileceği,büyük bir proje olan Sevgi evleri tamamlanma aşamasına geldi.
Aksaray Belediye başkanı Evren Dinçer tarafından basın mensuplarına yönelik düzenlenen programın bir durağıda  sevgi evleri inşaat alanı oldu.
Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer,  0-18 yaş grubunu çocuklar için sevgi evleri yaptıklarını ve inşaatının da tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, sevgi evleri tamamlandıktan sonra buranın işletmesini profesyonel olarak Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünün yapacağını belirtti.
Başkan Dinçer,  “Aksaray Belediyesinin dezavantajlı grup ve kimsesiz çocuklar için hayata geçirdiği ‘Sevgi Evleri’ projesi 8 bloktan oluşuyor. Proje içerisinde bir adet idari bina olmak üzere güvenlik binası ve çocukların kaliteli zaman geçirmesi için sosyal tesis yer alıyor. Sosyal tesis içerisinde oyun alanları, kantin dinleme alanı ve eğitici donanımların yer aldığı bir bölüm bulunuyor. 
Kimsesiz ve bakıma muhtaç çocukların barınma ve sosyal rehabilitasyonu sağlayacak proje amacı ise devlet koruma altında bulunan çocukların, yurt ortamında değil de ev ortamında yetişmesi sağlamak.”dedi.

BEDİR MUHTAR KÜLLİYESİ İNŞAATI DEVAM EDİYOR

Bedir Muhtar mahallesine bulunan ,Aksaray halkı için manevi değeri yüksek olan önemli bir bölgede yapımına başlanan  Bedir Muhtar Külliyesi inşaatı devam ediyor.
Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in seçim öncesi vaat ettiği projeler arasında bulunan Bedir Muhtar Külliyesi, vatandaşların huzur içinde ibadetlerini yapabileceği, kütüphanesi, otoparkı ve taziye salonları gibi sosyal alanlarıyla bir bütün olarak inşa ediliyor. 
İnşaat alanı Bin 100 metrekare olan külliye inşaatında, Bin kişi kapasiteli cami inşaatında kubbe üzerindeki kaplama çalışmaları devam ediyor.  İnşaatı devam eden külliye modern mimarisiyle dikkat çekiyor.

MİLLET BAHÇESİ HALKA HİZMET EDECEK 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Aksaray’ın ilk millet bahçesi olma özelliği taşıyan Kalanlar Millet Bahçesi, 42 Bin Metrekarelik alan üzerinde hayata geçiyor. 
Zenginleştirilmiş yeşil dokusu ve doğa ile tabiat uyumunun en sade biçiminin sergileneceği Millet Bahçesinde, vatandaşlar aileleriyle birlikte rahat bir nefes alacaklar. 
Millet Bahçesinin kurulacağı alanda doğal güzellikler de ortaya çıkartılacak. Millet Bahçesine 15 adet farklı türlerde ağaç dikilecek. Çocukların yaş gruplarına göre oyun alanları, fitness ve spor alanı ve gezinti ve yürüyüş parkurları, süs bitkisi gösterim alanları, dinlenme ve piknik alanlarıyla Aksaray’a yeni bir sosyal yaşam alanı daha kazandırılmış olacak. Vatandaşlar, Kalanlar Millet Bahçesinde doğa ile iç içe huzurlu vakit geçirebilecekler” dedi.


TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN EMEKLİLERE ÜCRETSİZ KUAFÖR HİZMETİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN 23 NİSAN’A ÖZEL ÇOCUK ŞENLİĞİ

ATSO ÜYELERİ TÜYAP’TA YAPI FUARINA KATILDI

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,49% -0,15
  • EURO

    34,89% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2437,17% 0,59
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.