Aksaray Ağaçören 4. Ceviz Festivali Büyük Coşkuyla Gerçekleştirildi

Aksaray Ağaçören 4. Ceviz Festivali Büyük Coşkuyla Gerçekleştirildi

Aksaray Valiliği öncülüğünde, cevizleriyle ünlü Ağaçören İlçesi’nde ilki 2021 yılında düzenlenen Ağaçören Ceviz Festivali'nin dördüncüsü büyük bir coşkuyla başladı.

 Etkinlik, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve protokol üyelerinin ceviz hasadı yapmasıyla start aldı.

Festival mehteran eşliğinde kortej yürüyüşü ve Aksaray’ın eski fotoğraflarından oluşan serginin açılışıyla renklendi. Vali Kumbuzoğlu, beraberindeki heyetle stantları gezerek cevizden üretilen tatlılar, ezmeler ve çeşitli süs eşyalarını inceledi. Vatandaşlar, en iyi ceviz yarışması ve sergilenen ürünlere yoğun ilgi gösterdi. Vali Kumbuzoğlu, Ağaçören cevizinden yapılan ürünlerin çeşitlendirilerek pazarlanmasının önemine vurgu yaptı.

Protokolün Yoğun Katılımı

Festivalin açılışına Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hakan Kılınçkaya, Ağaçören Kaymakam Vekili Ahmet Karatepe, İl Genel Meclis Başkanı Latif Ağır ve birçok ilçe ve belde belediye başkanı ile siyasi parti ve STK temsilcileri katıldı. Festivalde ayrıca çok sayıda vatandaş da yer aldı.

Festival Açılış Konuşmaları

Açılışta konuşan Ağaçören Belediye Başkanı Kemal Salman, festivali her yıl ceviz hasadının başladığı Ekim ayında düzenlediklerini belirterek, "Ağaçören cevizi, lezzeti, rengi ve aromasıyla Türkiye’nin en kaliteli cevizi" dedi. Salman, önümüzdeki süreçte üretimin kooperatif yapısıyla devam etmesi için çalışmalar başlattıklarını ve ceviz üretimi, paketleme ve satışını en iyi şekilde organize etmeyi hedeflediklerini belirtti.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer ise konuşmasında, Aksaray’ın artık her alanda geliştiğini ve Ağaçören cevizinin kalitesiyle öne çıktığını söyledi. Dinçer, Belediye Başkanı Salman’ın profesyonel bir organizasyonla festivali başarıyla gerçekleştirdiğini ifade etti.

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu da yaptığı konuşmada, Aksaray’ın yedi ilçesinin her birinin kendine özgü değerleri olduğunu belirtti ve “Ceviz demiyoruz, Ağaçören cevizi diyoruz” ifadelerini kullandı. Vali Kumbuzoğlu, tarım ve süt ürünleri üretimiyle öne çıkan Aksaray’ın coğrafi işaretli ürünlerini artırarak Türkiye genelinde tanıtacaklarını söyledi. “Ceviz gibi içerde birlik olacağız, dış kabuğu gibi dışa karşı güçlü ve kararlı duracağız” diyen Kumbuzoğlu, festivallerin birlik ve beraberliği pekiştirmedeki önemini vurguladı.

Renkli Etkinlikler ve Konserler

Festival kapsamında Camili Ortaokulu öğrencileri halk oyunları gösterisi sundu. Ayrıca, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ile en güzel ceviz yarışmasının kazanan üreticilere ödülleri verildi. Festivalin ilk gününde Türk Halk Müziği sanatçısı Gülşen Kutlu sahne alarak katılımcılara müzik ziyafeti sundu. İki gün sürecek etkinlik boyunca birçok sanatçının daha sahne alacağı belirtildi.

Ağaçören Ceviz Festivali, coşkulu atmosferi ve renkli etkinlikleriyle hem bölge halkının birlikteliğini güçlendirdi hem de Ağaçören cevizinin tanıtımına büyük katkı sağladı.

 



  • BIST 100

    8838,6%2,13
  • DOLAR

    34,23% 0,06
  • EURO

    36,99% -0,04
  • GRAM ALTIN

    3024,30% 1,08
  • Ç. ALTIN

    5004,16% 0,19

HABERLER

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.