Aksaray 7.Dünya Helal zirvesine damga vurdu

Aksaray Kent Haber | Aksaray Günlük Haber Merkezi | Aksaray Haber

HABER 18.12.2021 21:54:00
Aksaray 7.Dünya Helal zirvesine damga vurdu

Aksaray Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü girişimleri neticesinde yarışmaya katılan Uluırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Aksaray  Mutfağının eşsiz lezzetlerini, Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleşen 7. Dünya Helal Zirvesi’nde ki uluslararası yarışmada sunarak  büyük başarı sağladılar gururla kürsüye çıkan Aksaray ekibi 30 ülke arasından  3. Sırayı alarak altın madalya  ile ödüllendirildi ve  zirvede başarı belgesi almaya olmaya hak kazandılar .

Geleceğe umut veren Aksaray ’lı genç aşçılar Orta Anadolu Bölgesinde  birçok üründe  Coğrafi İşaret Tescil Belgesine müracaat eden  ilimizden Aksaray  Valiliğinin koordinasyonunda 7. Dünya Helal Zirvesi’ne katıldı.
“Yeni Çağın Yeni Normalleri: Helal Üretim ve Tüketimin Vazgeçilmezliği” teması ile İstanbul Kongre Merkezinde 8. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo ile eş zamanlı gerçekleştirilen fuarda Aksaray valiliği tarafından kurulan stantta tanıtımı yapılan yöresel yemekler, katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı.
30’dan fazla ülkenin katılımıyla gerçekleşen Uluslararası Aşçılık Şampiyonasına Aksaray Mutfağının eşsiz yemekleriyle katılan görev yapan Uluırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  şef ve yemek ustaları, jüri heyeti tarafından yapılan değerlendirmelerin ardından  3. oldu altın madalya ve plaketle ödüllendirilip önemli bir derece  elde ettiler.

Aksaray  standında hem yöresel yemeklerin tanıtımını yapan hem de düzenlenen yarışmadan Türkiye birinciliği ile ayrılan şef ve yemek ustaları, Aksaray’ a döndüler ve İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartalı makamında ziyaret ettiler.

Aksaray  Mutfağını 7. Dünya Helal Zirvesi’nde en güzel şekilde tanıtan şef ve yemek ustalarını tebrik eden Hacı Ömer Kartal , helal belgeli ticaret hacminin artırılması, yeni pazarlara ulaşım sağlanması ve sektörel gelişmelerin yakından takip edilmesi amacıyla düzenlenen 7. Dünya Helal Zirvesi’ne Aksaray t Mutfağının damga vurduğunu söyledi.
Düzenlenen yemek yarışmasında  kazanılan  altın madalya ile Türkiye birincisi olmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Kartal , “ Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde İstanbul’da düzenlenen ve 30’dan fazla ülkenin katılım gösterdiği 7. Dünya Helal Zirvesi’ne Aksaray  Valiliğinin koordinasyonunda yer alarak, Aksaray’ın  tüm lezzet zenginlikleri ve yemeklerinin tanıtımını başarıyla gerçekleştirdik. Okul  olarak ülke çapında düzenlenen fuarlar, festivaller ve böylesine geniş kapsamlı tanıtım etkinliklerinde yer alarak, binlerce yıllık köklü bir tarihe ve kültüre sahip Aksaray’ımızın ve doğal güzellikleri, yemekleri ve kültürüyle Anadolu medeniyetinin tüm zenginliklerine sahip yöremizi dünya çapında tanınmasına ve bilinmesine önemli katkılar sunuyoruz.
Dünya çapında çok sayıda ülkeden gelen şeflerin ve yemek ustalarının kendilerine has yemeklerini tanıttıkları bu organizasyonda jüri heyeti tarafından  altın madalya ve plâketle ödüllendirilip dönüş yapan şeflerimizi ve yemek ustalarımızı en kalbi duygularımla kutluyorum. Onların bu emek ve gayretleri yöresel yemeklerimizin dünya çapında duyurulmasına ve tanıtılmasına çok büyük destekler sunmuştur. 30 ülkenin katıldığı zirvede  Yarışmaya katılarak bizleri gururlandıran ekibimizi candan  tebrik ediyorum’’  dedi.


Anahtar Kelimeler: Aksaray .Dünya Helal zirvesine damga vurdu

AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.