Aksaray Barosu Basın Açıklaması

17.11.2018 18:38:14
Aksaray Barosu Basın Açıklaması

Ankara Barosu tarafından CMK görevini ifa etmek üzere görevlendirilen Avukat Fadime Eymir, bir kolluk personeli tarafından önce sözlü hakarete maruz kalmış ve ardından adliye binası içerisinde darp edilmiştir.

Yasal süreci başlatmak için olay yerine giden Ankara Barosu Avukat Hakları Merkezi Üyesi Avukat Büşra Pamukçu, sorgu hâkimliğinde görevli mübaşir ve bir başka görevli tarafından engellemeye maruz kalmış, duruşma salonuna girişine izin verilmemiştir.

Yargının kurucu unsurlarından bağımsız savunmanın temsilcisi olan avukatlarımıza yapılan bu saldırının, esasında devletimizin yargı erkine yönelik olduğunu gözden kaçırmamak gerekmektedir. Devletin asli unsurlarından olan yargı erkine yapılan bu saldırının Anayasamızda yer alan hukuk devleti ilkesinin zayıflamasına neden olabileceği de açıktır.

Aksaray Barosu Yönetim Kurulu olarak saldırıya uğrayan meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu, sorumluların gereken cezayı almaları için yürütülecek hukuksal süreçlere sonuna kadar destek vereceğimizi meslektaşlarımızın ve kamuoyunun bilgisine sunarız.

MİLLETVEKİLİ ALTINSOY’DAN POLİS HAFTASI KUTLAMA MESAJI

Aksaray'da Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı

Kişisel veri güvenliğine ve dijital mahremiyete önem verilmeli

AKSARAY BELEDİYESİ’NİN ÇEVRE DOSTU KAMPANYASI İLE BİR AYDA 2. 335 KİLOGRAM ATIK YAĞ TOPLANDI

MEDAŞ BİNASI ALTI YENİ PROJE İLE 2 KATLI OTOPARK OLACAK

AKSARAY BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİNDEN 10 NİSAN POLİS GÜNÜNE ANLAMLI SÜRPRİZ

AKSARAY'DA NİSAN AYINDA KAR SÜRPRİZİ

  • BIST 100

    9338,58%0,68
  • DOLAR

    38,02% 0,49
  • EURO

    42,88% 1,35
  • GRAM ALTIN

    3933,97% 1,62
  • Ç. ALTIN

    6217,27% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.