AKMEK VE KADIN AKTİVİTE MERKEZLERİNDE YENİ DÖNEM İÇİN KAYITLAR BAŞLIYOR

BAŞKAN DİNÇER; ‘’YENİ DÖNEMDE KÜLTÜREL VE SANATSAL ETKİNLİKLERİMİZİ ARTIRARAK DEVAM EDECEĞİZ

HABER 26.01.2024 13:46:00
AKMEK VE KADIN AKTİVİTE MERKEZLERİNDE YENİ DÖNEM İÇİN KAYITLAR BAŞLIYOR

 


Kadınların sosyal hayata daha etkin katılımını sağlamak amacı ile Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer tarafından işlevsel hale getirilen AKMEK ve Kadın Aktivite Merkezlerinde düzenlenecek kurslar için kayıtlar başlıyor.

Kurslardan ücretsiz olarak faydalanmak isteyen kadınların AKMEK ve Kadın Aktivite Merkezlerine 29 Ocak ve 2 Şubat tarihleri arasında bizzat yapmaları gerekiyor. Filografi, Karakalem, Ahşap Yakma, Pastacı Çırağı, Bilgisayar Kullanımı, Takı Tasarım kurslarından faydalanacak kadınlar AKMEK hizmet binasından başvuru yapmaları gerekiyor. Çini, Ahşap ve Porselen Boyama, Takı Tasarım, Tel Kırma, Etamin gibi el sanatları alanında eğitim almak isteyenlerde Necmiye Hatun Kadın Aktivite Merkezinde bu hizmetlerden faydalanabilecek. Küçük Bölcek - Hasas - Nakkaş Kadın Aktivite Merkezinde ise Keman ve Kanun Kursu gibi sanat eğitimleri verilirken Selime Sultan Kadın Aktivite Merkezinde ise Ahşap Boyama, İğne Oyası, Filografi, Keçe İğneleme gibi eğitimler verilecek.

AKMEK ve Kadın Aktivite Merkezlerinden kuruluşundan bugüne kadar geçen süre içerisinde 100 Bini aşkın vatandaşın faydalandığını söyleyen Başkan Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Görev sürecimiz boyunca toplumun her kesiminden vatandaşımıza yönelik çeşitli kültür ve sanat programları düzenledik. Biz kadınlarımızın sosyal hayata katılımını önemsediğimiz için şehrimizin birçok noktasında AKMEK ve Kadın Aktivite Merkezlerimizin sayısını artırdık.

Kadınlarımızın severek kullandığı bu merkezlerimizde sürekli yeni kurslar yeni programlar düzenledik. Bu kurslar sayesinde kadınlarımız meslek edinme ve kendi iş yerlerini açma fırsatı elde ettiler. Böylelikle hem verimli zaman geçirme imkanları oldu hem de aile ekonomilerine katkı sağladılar. Bu konuda önemli dönüşler aldık. Her yaş grubuna yönelik sosyal ve sanatsal etkinliklerin yapılacağı tesislerin sayısını artıracağız. Hedefimiz büyükşehirlerde ne gibi imkanlar varsa Aksaray’da da o imkanları oluşturmaktır. ‘’ Dedi. 
 


AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.