Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, ilkokul çağından itibaren bireyleri hem akli, hem fiziki, hem de ruhi yetkinliklerini geliştirecek şekilde eğitmek gerektiğini söyledi.
ASÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Ünlü?nün koordinatörlüğünü yaptığı ve TÜBİTAK tarafından desteklenen ?Sınıf Öğretmeni Adaylarına Yönelik Beden Eğitimi Bilim Danışmanlığı? projesinin dördüncüsün de konuşan Rektör Şahin, akli melekelerin gelişmesi konusuna verilen önemin mutlaka fiziki ve ruhi melekelerin gelişmesine de verilmesinin önemli olduğuna dikkat çekti. Bugün, başta obezite olmak üzere insanların pek çok sağlık problemi olduğuna değinen Şahin, ?Son derece hareketsiz bir yaşam söz konusu. İşimizde iyi bir hale gelmek önemli ama herkesin aynı zamanda spor yapması da gerekiyor. Fiziki olarak yetkin bireyler yetişmesi için bu çok önemli. Beden Eğitimi dersleri genelde layığı ile değerlendirilemeyebiliyor. Bu derslerde çocukların ilgi duydukları branşlara yönlendirilmeleri sağlanırsa, kişi, sporu tüm hayatında bir yaşam tarzı haline getirebilir. Özellikle bir branş ısrarının da doğru olmadığı kanaatindeyiz. Yani ille de herkesin futbolla ilgilenmesi gerekmiyor. Kişi, kendini hangi branşa yakın hissediyorsa o branş üzerine eğilebilir. Kimisi daha iyi yüzebilir, bazısı daha iyi koşabilir, bazısı iyi futbol veya basketbol oynayabilir? Çocuk kendi istediği bir spor dalıyla ilgilenmeli ve bu ona ilkokul çağından itibaren öğretilmeli? dedi. Şahin, konuşmasının son kısmında ruhi melekelerin gelişiminin de son derece önemli bir husus olduğuna değindi ve sözlerini şu şekilde tamamladı: ?Kültür ve sanatla alakalı dersler de gelişim açısından mühim. Resim, müzik, tasarım gibi alanları eksik bıraktığımızda, hayatta nezaket, zarafet, estetik gibi unsurları da geriye bırakmış oluyoruz. Bu da toplumsal ilişkilere olumsuz yansıyabiliyor.?
Prof. Dr. Hüseyin Ünlü?nün, projeye dair verdiği bilgilerin ardından etkinlik sona erdi. Programa Türkiye?nin farklı şehirlerinde bulunan üniversitelerden sınıf öğretmeni adayları katılıyor.
BIST 100
9293,99%2,90
DOLAR
34,48% 0,06
EURO
36,42% 0,23
GRAM ALTIN
2953,86% 0,65
Ç. ALTIN
4949,95% 0,45
İlginizi Çekebilir
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.