AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

BAŞKAN DİNÇER; ‘’HER GEÇEN GÜN BÜYÜYEN ŞEHRİMİZ İÇİN YENİLİKÇİ PROJELER ÜRETİYORUZ’’

HABER 27.04.2024 18:49:00
AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

 

Aksaray Belediyesi, şehir genelinde akıcı ve güvenli ulaşım imkânı oluşturmak için yenilikçi projelerine bir yenisini daha ekliyor. Günün belirli saatlerinde trafik yoğunluğu yaşanan kavşaklara uygulanan ’Akıllı sinyalizasyon’ sistemleri ile şehir içi ulaşımında yeni bir dönem başlıyor.

Akıllı Sinyalizasyon uygulaması daha önce şehir genelindeki bazı noktalarda pilot bölge olarak uygulanmıştı. Uygulanan bölgelerde alınan olumlu sonuçlar değerlendirilerek Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in talimatları ile Akıllı Sinyalizasyon uygulaması yaygınlaştırılıyor.

Şehrin sorunlarına kalıcı çözümler üretmek için yenilikçi projeler geliştiren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Yeni Sanayi Sitesi giriş ve çıkışları ile birlikte makas bölgesinde Akıllı Sinyalizasyon sistemlerinin uygulanmasını sağlamıştı. Buradan alının olumlu neticelerin ardından Fatih, İstiklal, Laleli ve Pınar Mahallelerinin kesiştiği kavşakta da Akıllı Sinyalizasyon sistemleri, uygulanmaya başlanıldı.

Konuya dair açıklamalarda bulunan Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer şunları söyledi: “Aksaray’ımız her geçen gün büyüyen, göç alan buna paralel olarak araç yoğunluğu giderek artan bir şehir Aksaray’ı geleceğe taşımak hem zaman tasarrufu elde etmek hem de araçların bekleme sürelerini kısaltarak daha az karbon salınımı sağlayarak hem modern kent olmanın gerekliliğini yerine getiriyoruz” dedi.

PEKİ AKILLI SİNYALİZASYON NASIL ÇALIŞIYOR?

Kavşak kollarına yerleştirilen sensorlar yoğunluk durumuna göre sinyalizasyon sistemine uyarı gönderiyor. Yoğunluk hesabı yapılarak yoğun olan yönlere daha uzun yeşil süresi uygulanarak kavşaklardaki yeşil sürelerin optimizasyonu sağlanıyor. Bu sayede gereksiz yeşil ışık yakmanın önüne geçilip gecikme sürelerinde iyileşme sağlanarak vatandaşlara hızlı, yenilikçi ve doğa dostu bir ulaşım sunuluyor.


BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ GENEL BAŞKANI MUSTAFA DESTİCİ BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İ ZİYARET ETTİ

Aksaray Valisi Kumbuzoğlu Aksaray’ın 2024 yılının ilk 4 aylık genel asayiş rakamlarını açıkladı

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER, ÇOCUK EĞLENCE MERKEZİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ YÜZLERİ GÜLDÜRMEYE DEVAM EDİYOR

AKSARAY BELEDİYESİ DERE VE GÖLETLERDE ERKEN LARVA MÜCADELESİ BAŞLATTI

AKSARAY BİLİM FESTİVALİ 7-8-9 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA KAPILARINI ZİYARETÇİLERE AÇIYOR

TERÖR VE GÜVENLİK UZMANI COŞKUN BAŞBUĞ, TÜRKİYE YÜZYILI VE ÜLKEMİZ ÜZERİNDE OYNANAN OYUNLARI ANLATACAK

  • BIST 100

    10247,55%-0,86
  • DOLAR

    32,24% 0,00
  • EURO

    34,66% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,87% 0,13
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.