AKILLI BİSİKLET YOLLARI’’ PROJESİ İÇİN SAHA ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Aksaray Belediyesi, şehir merkezinde bisiklet kullanımını yaygınlaştıracak ve ulaşımı rahatlatacak olan “Akıllı Bisiklet Yolu” projesinin ihale aşamasını tamamlayarak projenin uygulanacağı alanlarda çalışmalara başlıyor.

HABER 9.04.2021 19:27:00
AKILLI BİSİKLET YOLLARI’’ PROJESİ İÇİN SAHA ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Aksaray Belediyesi, şehir merkezinde bisiklet kullanımını yaygınlaştıracak ve ulaşımı rahatlatacak olan “Akıllı Bisiklet Yolu” projesinin ihale aşamasını tamamlayarak projenin uygulanacağı alanlarda çalışmalara başlıyor.

Aksaray’da vatandaşlara bisiklet kullanma alışkanlığı kazandıracak ve sağlıklı yaşamı destekleyecek olan Akıllı Bisiklet Yolları Projesi ile enerji tasarrufu, ulaşımda altyapı maliyetlerinin düşmesi, gürültü ve görüntü kirliliğinin azaltılması hedefleniyor.

Belediye Başkanı Evren Dinçer’in yenilikçi projeleri arasında olan bu proje için geçtiğimiz günlerde istasyonların kurulacağı noktalar belirlenerek ölçüm çalışmaları yapılmıştı.

Belediye ekiplerinin yapmış olduğu ölçüm çalışmaları ile bisiklet yollarının güzergahları ve istasyonların yerleri belirlendi. Ölçüm çalışmaları neticesinde 1.Etap olarak Aksaray Üniversitesi-Atatürk Caddesi-Ebul feyz Elçibey Caddesi-Acem Sokak-Yavuz Sultan Selim mahallesi olarak belirlenirken, 2.Etap olarak Toki (Cumhuriyet Mahallesi-Zafer Mahallesi)-Eğitim Ve Araştırma Hastanesi-Terminal belirlendi. 3.Etap olarak ise Fatih-Mahallesi-Acem Sokak Bulvarı-Üniversite güzergâh olarak belirlendi.

Akıllı Bisiklet yolları kapsamında 17 kilometre yeni bisiklet yolu yapılırken mevcutta var olan 12 kilometrelik bisiklet yolu revize edilerek projeye dahil ediliyor. Yol ağları üzerinde 9 noktada bisiklet istasyonları kuruluyor. Şehrin muhtelif noktalarında konumlandırılan istasyonların birinden bisiklet alan kullanıcı başka bir istasyona bisikleti teslim edebilecek.

Belediye Başkanı Evren Dinçer Akıllı Bisiklet Yolları projesi ile ilgi yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Şehrimizde bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve sağlıklı yaşamı desteklemek adına uzun zamandır üzerinde çalıştığımız projemizin ihale aşamasını tamamladık. Saha çalışmalarına geçiyoruz. Önümüzdeki günlerde bisiklet yollarının ve istasyonların yapımına geçeceğiz. Bu projemiz ile Kent merkezinde ulaşımı rahatlatmak, vatandaşlarımızın spor yapmalarına ve rekreasyonel faaliyetlerde bulunmalarına imkân sağlayabilmek için emniyet ve standartlara uygun bisiklet

dolaşım ağı altyapısını oluşturmayı amaçlıyoruz. Projemizi 2021 yılı içerisinde hayata geçirmek için gayretle çalışacağız.’’ Dedi.

 


AKSARAY BELEDİYESİNDEN 23 NİSAN’A ÖZEL ÇOCUK ŞENLİĞİ

ATSO ÜYELERİ TÜYAP’TA YAPI FUARINA KATILDI

BAŞKAN DİNÇER, KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA BIRAKTI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

23 NİSAN BAĞIMSIZLIK İDEALİNİN MİHENK TAŞIDIR

AKSARAY TİCARET MERKEZİNE KAVUŞUYOR

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kapadokya’nın girişinde dünyaca ünlü Ihlara Vadisi'nde doğa yürüyüşü yapıldı

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,15
  • EURO

    34,88% 0,63
  • GRAM ALTIN

    2430,64% -0,07
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.