AKDEV Genel Başkanı Karyaldız: Atatürk, çok iyi bir gazeteciydi

AKDEV Genel Başkanı Karyaldız: Atatürk, çok iyi bir gazeteciydi

GÜNDEM 6.10.2023 13:43:41
AKDEV Genel Başkanı Karyaldız: Atatürk, çok iyi bir gazeteciydi

Atatürk Kültür Dayanışma Eğitim Vakfı (AKDEV) Genel Başkanı Gül Karyaldız, vakfın 26. Kuruluş yıldönümünü gazetecilerle birlikte kutladı. Karyaldız, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de, dahi bir asker, büyük bir devlet adamı olmasının yanında çok iyi bir gazeteci olduğunu söyledi.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - Türkiye Gazeteciler Sendikası’nda Başkanlığa yeniden seçilen Gökhan Durmuş’u ve yeni yönetim kuruluna nezaket ziyaretinde bulunan AKDEV Genel Başkanı Karyaldız, Atatürk’ün dahi bir komutan olduğu kadar güçlü bir kalem olarak da tanındığını söyledi.

Karyaldız, Atatürk'ün daha askerken ilk gazetesi olan Mimber’i, Milli Mücadele sürecinde de Sivas Kongresi öncesinde 1919’da İrade–i Milliye gazetesini devreye soktuğunu belirterek, "Ali Fethi Okyar ile Minber gazetesini kuran Mustafa Kemal Paşa, Heyet-i Temsiliye üyeleriyle birlikte Ankara’ya geldiğinde burada alınacak kararların millete duyurulması için bir gazeteye ihtiyaç duyduğunu söylemiş ve burada verdiği ilk direktif de ‘yeni bir gazete çıkaralım’ olmuştur. O büyük deha "Kurun" gazetesinde ‘Asım Us’ mahlasıyla yazdığı yazıları ile kendi hükümetinin Başbakanı İnönü'yü eleştirsel uyarılar ile yönlendirmiş ve bu yazılarla Hatay'ın anavatana bağlanmasının önünü açmıştır. Basına ayrı bir önem veren Atatürk, biliyorsunuz ‘Basın Milletin Müşterek Sesidir’ demiştir. Ama bugün birçok kişi Atatürk’ün bu yönünü bilmiyor" diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde kaybedilen Türkiye Gazeteciler Sendikasının kurucuları arasında yer alan Hıfzı Topuz’a da rahmet dileklerinde bulunan Karyaldız, BBC, AFP gibi dünya haber ajanslarıyla yapılan sözleşme görüşmelerinin olumlu sonuçlanmasına sevindiğini söyledi.


BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MİSAFİRİ OLARAK KÜLLİYE’DE AĞIRLANACAK

AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

  • BIST 100

    10100,63%0,18
  • DOLAR

    32,38% -0,12
  • EURO

    34,70% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2408,15% -1,09
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.