Ahmet Koçaş: "KOBİ Kredi Faizlerine Yansıma Yapılmalı, Büyüme Kısıtlamaları Gözden Geçirilmeli

Ahmet Koçaş: "KOBİ Kredi Faizlerine Yansıma Yapılmalı, Büyüme Kısıtlamaları Gözden Geçirilmeli"

HABER 7.03.2025 16:50:00
Ahmet Koçaş:

 

Merkez Bankası'nın politika faizini 2,5 puan indirerek yüzde 42,5 seviyesine çekmesinin ardından, bankaların mevduat faizlerinde hızlı bir düşüş yaşanırken, ticari kredi faizlerinde aynı oranda bir azalma gözlemlenmedi. Konuyla ilgili açıklama yapan Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ( ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, ticari kredi faizlerinin düşürülmesi gerektiğini vurguladı.

Koçaş, “Merkez Bankası'nın faiz indirimini hızla mevduat faizlerine yansıtan bankaların, ticari kredi faizlerinde aynı adımı atmadığını gözlemliyoruz. Bu indirimin öncelikle KOBİ kredi faizlerine yansıması, üretim, yatırım ve istihdamın desteklenmesi açısından kritik öneme sahip” dedi.

Ticari kredi büyümesine getirilen sınırlamaların, ekonomide maliyetleri artırıp arzı kısıtlayarak enflasyonist baskılar oluşturduğuna dikkat çeken Koçaş, “Ticari kredilere yönelik büyüme kısıtlamalarının özellikle KOBİ kredilerinden başlamak üzere gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu adım, ekonominin büyümesine ve istihdamın artmasına önemli katkılar sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Koçaş, bankaların ticari kredi faizlerini düşürmesinin ekonomik dengeyi sağlamada kritik bir adım olduğunu belirterek, bu konuda daha fazla düzenleme yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Aksaray'da küçükbaş hayvancılık üreticilerine büyük bir destek geliyor

Aksaray’da Gece Yarısı Parkta Bıçaklı Kavga

Aksaray Belediyesi Sosyal Belediyecilikte Örnek

ASÜ İletişim Fakültesinde 2025-2026 Bahar Dönemi akademik açılışı yapıldı

İYİ Parti Aksaray İl Başkanlığı, 4. Olağan Kongre’nin ardından teşkilatlanma çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Şehrimizin tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri yerinde tanıtıldı

BAŞKAN DİNÇER, UCLG-MEWA SOSYAL İÇERME KOMİTESİ TOPLANTISINA KATILDI

  • BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.