AFAD İL MÜDÜRÜ CEZMİ TÜRKMEN RADYO KONUĞU OLDU

HABER 3.03.2020 17:53:00
AFAD İL MÜDÜRÜ CEZMİ TÜRKMEN RADYO KONUĞU OLDU

Deprem haftası etkinlikleri çerçevesinde Halkı bilgilendirmek maksadıyla çeşitli etkinliklerini sürdüren Cezmi Türkmen Aksaray FM Radyosuna canlı yayın konuğu olarak katıldı. Proğramda 112 acil telefonunu arayan vatandaşların ihbarı direk çağrı merkezine düşer belediye hudutları içerisinde olan  kazalar için yada yangınlar  için itfaiye ekipleri  olaylara müdahale eder, eğer kamyon yada birden fazla aracın karıştığı zincirleme kaza olmuşsa bize de  görev düşer müdahale ekibi olay yerine çıkar belediye hudutları dışında kalan kaza ve afetlerde biz müdahale ederiz. Bunun yanı sıra hayvanların düştüğü tehlikeli durumlardan kurtarılması için yardımcı oluruz. Olay yerlerinde UMKE ekipleri geldiğinde yaralıları birlikte Ambulansa yükleyene kadar görevimiz devam eder İtfaiye, Afad ve UMKE ekipleri kaza müdahale ekipleri birbirleriyle dayanışmalı çalışırlar.

Bu durum deprem yada bir başka afet konularında da aynı dayanışmaları içerir . AFET durumunda müdürlüğümüz acil durum merkezi tarafından tüm kurumlar birbirine bağlı çalışır vali başkanlığında tüm yetkiler AFAD tarafından yürütülür.

Deprem anında hadiseler AYDES sistemi üzerinde nerede afate uğramış yer var onları görebiliyoruz daha detay olabilmesi için Drone ile hasar durumunu keşfetme imkanımız var kaç kişilik bir ekibe ihtiyacımız varsa ve hangi iş makinesi gerekli koordinesini yapabiliyoruz. 

Türkiyedeki arama kurtarma ekibi konusunda Türkiye genelinde çok iyi olan şiller arasındayız Türkiye ise dünya ölçeğinde teknolojimiz çok önde gözüküyor Deprem sonrasında göçük altında kalan depremzedelerin % 50 sini canlı olarak kurtarıyoruz bu oran dünya ölçeğinde iyi kabul edilir

Proğram yapımcısının sorusu üzerine 30 yıldır Aksaray’dasınız  il idaresinden ilgi görüyormusunuz sorusuna cevap veren Cezmi Türkmen: ‘’ Bazen görülüyoruz bazen  aynı ilgiyi göremiyoruz ancak bu dönem çok ilgi gördüğümüzü söyleyebilirim Aksaray iline atandığından bu güne kadar Aksaray valisi Sayın Ali Mantının afad müdürlüğüne araç alımı, techizat alımında çok istekli oluşundan dolayı çok şanslıyız, kendisine minnettarız bu yüzden oldukça görevimizde hassas davranıyoruz. Buradan yine konunun daima detaylarına ilgi gösteren Vali Yardımcısı Mustafa Türkcan beye , Belediye Başkanı Evren dinçer ,İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ ve diğer kurum ve kuruluşlarımızda bulunan yönetim kadrosuna teşekkür ediyoruz biz onlar sayesinde afet olmadan hazır olmamızı sağlıyorlar’’ dedi.

 


Anahtar Kelimeler: MÜDÜRÜ CEZMİ TÜRKMEN RADYO KONUĞU

AKSARAY BELEDİYESİNDEN 23 NİSAN’A ÖZEL ÇOCUK ŞENLİĞİ

ATSO ÜYELERİ TÜYAP’TA YAPI FUARINA KATILDI

BAŞKAN DİNÇER, KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA BIRAKTI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

23 NİSAN BAĞIMSIZLIK İDEALİNİN MİHENK TAŞIDIR

AKSARAY TİCARET MERKEZİNE KAVUŞUYOR

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kapadokya’nın girişinde dünyaca ünlü Ihlara Vadisi'nde doğa yürüyüşü yapıldı

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,15
  • EURO

    34,88% 0,63
  • GRAM ALTIN

    2430,64% -0,07
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.