AB’Lİ ÖĞRENCİLER, AKSARAY BELEDİYESİ TOPLAMA AYIRMA TESİSİ ZİYARET ETTİ

AB’Lİ ÖĞRENCİLER, AKSARAY BELEDİYESİ’NİN ATIK YÖNETİMİNİ BAŞARILI BULDU

HABER 20.07.2022 16:17:00
AB’Lİ ÖĞRENCİLER, AKSARAY BELEDİYESİ TOPLAMA AYIRMA TESİSİ ZİYARET ETTİ

Kuzey Makedonya, Romanya ve Çek Cumhuriyeti ve Türkiye’nin ortaklığında sürdürülen çevre konulu ERASMUS projesi için Aksaray’a gelen yabancı öğrencilerden oluşan 18 katılımcı, Aksaray Belediyesi Toplama Ayırma Tesisi ziyaret etti. Erasmus+ Gençlik Değişimi projesinin ana konusunun geri dönüşüm ve toplumda farkındalık oluşturmak olduğu bildirildi.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi tarafından hibelendirilen Erasmus+ Gençlik Değişimi projesi kapsamında Aksaraycling Youth Initiative grubu öncülüğünde 18 katılımcı öğrenci Aksaray’a geldi. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in sürdürülebilir kalkınma için projelendirdiği ve sıfır atık yönetimini başarı uygulanmasına olanak sağlayan Aksaray Belediyesi Toplama Ayırma Tesisini ziyaret eden öğrenciler, atıkların kaynağından ayrı ayrı toplanarak geri dönüşüme ve ekonomiye kazandırılma sürecini bizzat yerinde gördüler. 

‘Yaşam Döngüsü için Geri Dönüşüm’ adlı projede yer alan öğrenciler, Aksaray Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü koordinesinde geri dönüşüm uygulama örnekleri ve süreci hakkında bilgi alırken kendi ülkelerinde geri dönüşümde izlenen yolu paylaştılar. Öğrenci değişimin programının kültürlerarası etkileşimde etkin rol üstlendiği belirten katılımcı öğrenciler, Aksaray’da başarılı bir şekilde uygulanan atık yönetim biçimi ve örneklerini ders notları arasına ekleyeceklerini söylediler.

Aksaray Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, geri dönüşüm eylem planına önemli derece katkı sağlayan Toplama Ayırma Tesisi ile atıkların ekonomiye kazandırıldığını bildirdiler.

AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

Otomobil Yayaya Çarptı: Kayıp Şahıs Olduğu Ortaya Çıktı

Aksaray’da ‘Dur’ İhtarına Uymayan Sürücü Kaza Sonrası Yakalandı

Aksaray'da Plakasız Motosiklet Sürücüsü ‘Dur’ İhtarına Uymayınca Kaçtı: Yakalanınca Ehliyeti İptal Edildi

Aksaray'da Motor Kısmı Alev Alan Otomobilde Korkutan Anlar

ANAHTAR PARTİ AKSARAY’DA HER YERDE – ÜYELİK REKORU İÇİN SEFERBERLİK BAŞLATTI!

Aksaray’da Drift Yapan Sürücüye 54 Bin 879 TL Ceza: Aracı Bırakıp Kaçtı

  • BIST 100

    10659,83%0,89
  • DOLAR

    42,33% 0,21
  • EURO

    49,14% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5550,39% -0,01
  • Ç. ALTIN

    9211,41% -0,08

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.