ABB Gıda Kahramanı seçildi

ABB Gıda Kahramanı seçildi

GÜNDEM 22.04.2023 11:13:59
ABB Gıda Kahramanı seçildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde başlatılan ‘Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık’ kampanyasında üretim fazlası gıda maddelerin geri dönüştürülerek sokak hayvanları için mama üretilmesi projesi ile ‘Gıda Kahramanı’ seçildi.

ANKARA (İGFA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde başlatılan Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık kampanyası sonucunda Gıda Kahramanı seçildi.

ABB’ye Gıda Kahramanı unvanını getiren proje ise Sincan Geçici Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne kurduğu mama üretim tesisi oldu. Tesiste, üretim fazlası gıdalar sokak hayvanları için kuru mamaya dönüştürülüyor.

ASLAN: “GIDA İSRAFINA SON DERECE ÖNEM VERİYORUZ”

‘Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık’ kampanyasına destek veren tüm kurum ve kuruluşlar video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi. Toplantıya ABB Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan katıldı.

‘Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık’ kampanyasına destek vererek yaptıkları çalışmalardan dolayı Gıda Kahramanı seçildiklerini belirten Seyfettin Aslan, şu açıklamalarda bulundu:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak biz gıda israfına son derece önem veriyoruz. Bu konuda bir sürü etkinlik yaptık. Günde 3 ton kapasiteli bir tesis kurduk. Şu anda günde 1 ton kazandibi diye tabir edilen artıklardan sokak canları için mama üretiyoruz. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) VE Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığımız çalışmalardan dolayı bizi ‘Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık’ programı çerçevesinde bizi ‘Gıda Kahramanı’ olarak seçti.”

Anahtar Kelimeler: abb gıda kahramanı seçildi

İzmir'deki Orman Yangınında Şehit Olan Dozer Operatörü İbrahim Demir’e Veda Töreni

Konya Büyükşehir Belediyesi’nden Çeşme’deki Orman Yangınına Destek

Aksaray’da Uyuşturucu Suçundan Aranan Şahıs JASAT Tarafından Yakalandı

Aksaray’dan Türkiye Gündemine Bakış

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır’dan “İklim Kanunu”na Sert Eleştiri

TBMM'NİN EN ETKİLİ 30 MİLLETVEKİLİ

Aksaray Emniyetinden Suçüstü Operasyon: Hırsızlık Şüphelileri 24 Saatte Yakalandı

  • BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,11
  • EURO

    46,95% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4274,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.