ABB bayramda yaşlıların yanında

ABB bayramda yaşlıların yanında

GÜNDEM 27.06.2023 13:45:49
ABB bayramda yaşlıların yanında

Ankaralıların rahat, huzurlu ve kaliteli bir hayat geçirebilmesi için imkânlarını seferber eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, evde gündüz bakım hizmeti ile yaşlı ve engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırıyor.

ANKARA (İGFA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında çocuk, genç, kadın ve engellilerin yanı sıra yaşlı vatandaşlara da yönelik örnek projeleri tek tek hayata geçiriyor.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı; evde gündüz bakım hizmeti ile yaşlı ve engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor.

2023 yılının ilk altı ayında toplam 2 bin 202 engelli, 1699 yaşlı vatandaşa ev temizliği ve kişisel bakım hizmeti veren Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri; çalışmalarını Kurban Bayramı öncesi artırdı. Bayramın ilk gününe kadar 25 kişilik bir ekiple; 365 eve temizlik, 42 vatandaşa tıraş, 12 eve bakım ve onarım ile 80 ibadethaneye temizlik hizmeti ulaştırılması hedefleniyor.

VATANDAŞLARIN EVLERİ TİTİZLİKLE TEMİZLENİYOR

Yerleri silip süpüren, cam, kapı ve halıları da temizleyen ekipler, mutfak banyo, tuvalet temizliğinin yanı sıra balkonları da yıkayarak adeta yaşlıların eli kolu oluyor.

Ekipler; ihtiyaca göre; kapı kolları, musluk tamiri, elektrik tamiri ve ampullerin değiştirilmesi, kırılan mobilyaların onarımı gibi birçok konuda da tadilat desteği sunuyor.

Fiziksel yeterliliği olmayan yaşlıların beden temizliği ile saç ve sakal tıraşı, tırnak kesimi ve vücut bakımları da Yaşlı Hizmet Merkezi'nin sunduğu hizmetler arasında yer alıyor.

Evlerine temizliğe gidilen vatandaşlar, Ankara Büyükşehir Belediyesinin hizmetiyle ilgili şunları söyledi:

-Ahmet Kocatürk: “Camlarımı, yerleri, halıları her yeri ayrı ayrı temizliyorlar. Benim için çok iyi oluyor çünkü 30 yıldır yalnız yaşıyorum, kendim temizlik yapamıyorum. Bayram öncesinde geldiler temizlediler sağ olsunlar.”

-Mustafa Demir: “Eşimin rahatsızlığından dolayı eşimin hizmetlerini de yaptığım için temizliği yetiştiremiyorum. Arkadaşlar geliyor temizliğimizi yapıyor. Biz bu hizmetten çok memnunuz. Düzenli olarak temizliyor şimdi de bayram temizliğine geldiler. Benim için çok avantaj sağlıyor camları, koltukları, kapıları, yerleri her yeri silip temizliyorlar tozları alıyorlar bizi zor durumdan kurtarıyorlar.”


Anahtar Kelimeler: abb bayramda yaşlıların yanında

AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.