Aksaray,da Gazeteci cemiyet Başkanlarının 24 temmuz basın açıklaması

 Aksaray,da  Gazeteci  cemiyet Başkanlarının 24 temmuz basın açıklaması

24 Kasım basın bayrami Aksaray orta anadolu gazeteciler cemiyeti  ve Aksaray gazeteciler cemiyeti ortak bir programla kutladı.
Orta Anadolu Gazeteciler cemiyet başkanı celil acar ve 68 Gazeteciler Cemiyeti Başkanı S Ali başkanlığında öğretmen ev nde gerçekleştirilen programa çok sayıda yerel ve haber sitesi  basın mensubu katıldı.
24 temmuz basın Bayramı dolayısıyla yapılan kutlamada bir konuşma yapan Aksaray Orta Anadolu Gazeteciler cemiyeti başkanı celil acar yaptığı konuşmada “Basın Demokratik Hayatın Vazgeçilmez Unsurudur.
24 Temmuz  Basın   Bayramı ve Basında Sansürün Kaldırılışının 112 nci yıl dönümü Basının üzerinden sansürün kaldırılışının 112.’inci yıldönümünü ve Basın Bayramını kutluyorum. 
Basın demokratik hayatın vazgeçilmez ana unsurlarından birisi. İlimizde görev yapmakta olan yazılı, görsel,sesli medya ve internet gazeteciliğinde  çalışan medya mensuplarının, 24 Temmuz Basın Bayramı ve Basında Sansürün Kaldırılışının 112.’ci yıl dönümünü kutlanıyor.Demokrasinin sağlıklı işleyebilmesi, düşünce ve fikir hürriyetinin toplumun her kesiminde benimsenmesinin yolu; basının önündeki, haber alma ve duyurması noktasındaki engelleri kaldırmakla mümkün olacaktır. 
Aynı zamanda basın çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi, zor şartlarda çalışan basın mensuplarının mesleki endişe içinde olmamaları sağlanmalıdır.
Aksaray’ımızın her konuda kalkınmasında, yapılan olumlu işlerde ve başarılı çalışmalarda, basın Bu samimi duygu ve düşüncelerle tüm medya mensuplarının, basından sansürün kaldırılışının 112. yıl dönümünü ve 24 Temmuz Basın Bayramınızı kutlar, mensuplarının da hatırı sayılır katkıları olduğuna içtenlikle inanmaktayım.”dedi.
Aksaray Gazeteciler cemiyet başkanı Ali 
Südemen ise yaptığı, konuşmada"o gazeteci değil,bu basın mensubu değil,o yazılı bu görsel basın ,haber sitesinde çalışanlar  gazeteci değil deme şansımız yok Her platformda emek vererek haberlerini ulaştırmaya çalışan arkadaşlarımızı kimse birbirinden aşağı göremez.
Kaldiki artık dijital bı çağa girdik, bir çağda kabul edelim ki,internet haber siteleri daha çok okunuyor,daha hızlı okuyucuyla haberi buluşturuyor,insanlar yazılı ve görsel başından tamamen uzaklaşıyor,bir kaç yıla kadar kendilerine bu sektörde yer bulamayan acaklar,o halde yazılı ve görsel medyada internet üzerinden haber sitelerine yönelecek,dolayısıyla bu gerçeği kabul edip herkes önlemini alacaktır,haber sitelerini başından saymamak, bu sondan kimseyi kurtaramayacak.Çok daha güzel ve sansürsüz, nice 24 Temmuz basın bayramlarını kutlamak dileği ile basın bayramınızı kutlarım" dedi



  • BIST 100

    9109,34%2,37
  • DOLAR

    34,23% 0,28
  • EURO

    37,62% -0,37
  • GRAM ALTIN

    2919,65% 0,14
  • Ç. ALTIN

    4903,03% 0,41

HABERLER

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.