Aksaray İl Jandarma Komutanlığı’ndan Okul Servislerine Sıkı Denetim

 Aksaray İl Jandarma Komutanlığı’ndan Okul Servislerine Sıkı Denetim

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte, çocukların güvenli ve huzurlu bir eğitim hayatı geçirmelerini sağlamak amacıyla denetim ve kontrol faaliyetlerini

yoğunlaştırdı. Özellikle okul servis araçlarına yönelik yapılan denetimlerde, Trafik Jandarması sorumluluk alanındaki okulların çevresinde titizlikle çalışmalarını sürdürüyor.

Denetimlerde, okul servis araçlarının Okul Servis Araçları Yönetmeliği’ne uygunluğu kontrol edildi. Kurallara uymayan, eksiklikleri bulunan ve ihlaller tespit edilen servis araçlarına ise cezai işlem uygulandı. Bunun yanı sıra, servis şoförlerine ve rehber personellere güvenli öğrenci taşıma kuralları hakkında eğitim verildi. Öğrencilere ise temel trafik kuralları, trafik işaretleri, yaya geçidi kullanımı, okul servis araçlarındaki güvenlik kuralları ve emniyet kemerinin önemi konularında bilgilendirme yapıldı.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı, çocukların eğitim-öğretim süreçlerini güvenle sürdürebilmeleri ve okul servis araçlarının karışabileceği kazaların önlenmesi amacıyla denetim, eğitim ve farkındalık faaliyetlerine kesintisiz devam edeceğini belirtti.



  • BIST 100

    9760,62%-0,70
  • DOLAR

    34,18% 0,14
  • EURO

    38,18% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2930,91% -0,07
  • Ç. ALTIN

    4888,34% 0,42

HABERLER

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.