6 İLDEKİ KOOPERATİFLERE 2 MİLYON AVRO HİBE DESTEĞİ SAĞLANACAK

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Programa, istihdam ve ekonomik büyümeye katkıda bulunabilen projeler katılabilecek

HABER 9.02.2022 13:05:00
6 İLDEKİ KOOPERATİFLERE 2 MİLYON AVRO HİBE DESTEĞİ SAĞLANACAK

Programda, kadın/genç istihdamını ve Geçici Koruma Sağlanan Suriyelilerin istihdamını artıracak projelere öncelik verilecek.
Hibe desteği için son başvuru tarihi: 14 Mart 2022
 
Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından, T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla yürütülen “Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Uyum için Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi (ENHANCER) Projesi” kapsamında; İstihdam Yaratma Odaklı Kooperatif Hibe Programı için çağrıya çıkıldı ve başvurular başladı.
Bugün Bursa’da düzenlenen basın toplantısı ile program ve hibe koşullarının ayrıntıları hakkında bilgi verildi.
“ENHANCER, girişimcilik iklimini güçlendirecek”


Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) yeni hizmet binasında gerçekleşen etkinlik BEBKA Genel Sekreteri Doç. Dr. M. Zeki Durak’ın açılış konuşmaları ile başladı. Durak, konuşmasında program ile ilgili genel bilgiler vererek Ajansın yeni ilan ettiği Mali Destek Programından ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından belirlenen “Genç İstihdamı” teması kapsamında yürütülen faaliyetlerden bahsetti. Bursa’nın bu programdan azami derecede faydalanması dileğiyle tamamlanan açılış konuşması sonrasında başlayan basın toplantısında ilk sözü Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) Batı Balkanlar ve Türkiye Bölge Ofis Başkanı Tamer Kılıç aldı. Türkiye’deki mülteciler için mali yardım programı FRİT Bünyesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı liderliğinde yürütülecek ENHANCER Projesi’nin girişimciliğin güçlendirilmesini ve ekonomik kalkınmayı desteklemesinin hedeflendiğini belirten Kılıç, en az 10 kooperatife destek verileceğini söyledi. Kılıç  kooperatiflerden çok sayıda proje beklediklerini belirtti.
“Temel hedef; ekonomik kalkınma”
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Türkiye’deki Mülteciler için Mali Yardım Programı Bölüm Başkanı Libor Chlad, AB’nin Türkiye’ye Suriyelileri ev sahipliği konusunda destek vermeye devam ettiğini hatırlatarak, “Gerek Suriyeliler, gerekse Türk girişimciler, finansmana erişim sorunu yaşıyorlar. ENHANCER gibi projeler, bu sorunu çözmeyi ve girişimcilik iklimini geliştirmeyi hedefliyor. Temel hedef ise ekonomik kalkınmaya destek” diye konuştu.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Şimşek ise istihdam yaratma amaçlı girişimcilere destek programlarını bütçesinin Türkiye genelinde 32 milyon 500 bin Avro olduğunu bildirdi.

Kalkınma Ajanslarının bulunduğu illerde girişimcilik ikliminin gelişmesi için her türlü çabayı sarf ettiğini ifade eden Şimşek, ajansların ülke genelinde çok sayıda AB destekli projeyi hayata geçirdiğini kaydetti.

Hibe programının ayrıntıları
Açılış konuşmalarından sonra söz alan ve bölgedeki tüm kooperatiflere proje hazırlama konusunda destek vermeye hazır olduklarını dile getiren Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) Hibe Programları Yöneticisi Gökmen Ataş, programın ayrıntıları ile ilgili bilgi verdi:

Programın amacı
ENHANCER Projesi İstihdam Yaratma Odaklı Kooperatif Hibe Programı, Kooperatif ve kooperatif birliklerini güçlendirerek ve istihdam potansiyellerini artırarak Geçici Koruma Sağlanan Suriyeliler ve Yerel Ev Sahibi Topluluklara istihdam yaratmayı amaçlıyor.
İstihdam ve ekonomik büyümeye katkıda bulunabilen projelerin başvurabileceği programda, toplumsal cinsiyet eşitliğine saygılı, kadın/genç istihdamını artıracak ve Geçici Koruma Sağlanan Suriyelilerin istihdamını artıracak projelere öncelik verilecek.

İller ve destek tutarları
Bursa, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya ve Mersin illerinde kayıtlı kooperatif ve kooperatif birliklerine sağlanacak destek tutarı, toplam 2 milyon Avro olarak belirlendi.  Bu kapsamda, proje başına 40 bin ile 300 bin Avro arası destek sağlanacak.

Son başvuru: 14 Mart 2022
İnsana yakışır ve kayıtlı istihdam fırsatlarının artmasına katkıda bulunan, iş ve işçi becerileri arasındaki uyumu iyileştiren, yeni çalışanlar istihdam eden, becerilerini geliştiren, sürdürülebilir işler aracılığıyla deneyimlerini artıran ve çalışanların kariyerine ve güvenilirliğine katkıda bulunan projeler için sağlanacak hibe desteği ile ilgili son başvuru tarihi, 14 Mart 2022 olarak belirlendi.


Hibe Programı’nın öncelikleri
Hibe programının öncelikleri şunlar: ( Önerilen projenin en az iki öncelikli alanı kapsaması gerekiyor)
• Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Yerel Ev Sahibi Topluluklar (Türk Vatandaşları) için sürdürülebilir istihdam yaratmak
• Sürdürülebilir istihdam aracılığıyla, Geçici Koruma altındaki Suriyelileri Türkiye ekonomisine entegre etmek
• Kayıtlı ve insana yakışır istihdam olanaklarını artırmak
• İş ve işçi arasındaki beceri bağlantısını iyileştirmek
• Kaynak verimliliğinin artırılması ve yeni ortakların ve çalışanların işe alınması yoluyla, üretimi artırmak
• Yeni ortakların veya çalışanların işe alınması yoluyla, iş süreçlerini dijitalleştirmek

Başvuru sahipleri için koşullar:
Hibe desteğinden yararlanmak için ana başvuru sahipleri için koşullar şöyle:
• Yasal olarak bir kooperatif veya kooperatifler birliği olarak kayıtlı olması ve merkezlerinin hedeflenen illerde olması: Bursa, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin
• Daha önce ödenmemiş ve vadesi geçmiş borçları, vadesi geçmiş sosyal harçları ve vergi ödemeleri, temerrüde düşmüş kredileri olmaması
• Proje yönetme tecrübe ve kapasitesine sahip bir ekibinin olması
• Aracı olarak hareket etmeyip projenin hazırlanmasından ve yönetiminden doğrudan sorumlu olması
• Proje teklif çağrısının ilan edildiği tarihten (14.12.2021) itibaren en az 1 yıl önce kurulmuş olması gerekmektedir.
 
ENHANCER Projesi
ENHANCER Projesi kapsamında, Geçici Koruma Sağlanan Suriyeliler ve Ev Sahibi Toplulukların (Türk Vatandaşları) girişimcilik faaliyetlerinin artırılmasına ve etkin ve kapsayıcı hizmetler için yerel girişimcilik ekosistemlerinin geliştirilmesine yönelik faaliyetler yürütülüyor. Proje ile merkezi ve yerel düzeyde politika oluşturma, uygulama ve koordinasyon süreçlerine katkı sağlanması planlanıyor.(BDS)


Bilgi ve başvuru için:
Hibe desteği ile ilgili ayrıntılı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
https://enhancerproject.com/istihdam-yaratma-odakli-kooperatif-hibe-programi-.html

Başvurular için link:
https://in-tendhost.co.uk/icmpd/aspx/Tenders/Appraisal


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MİSAFİRİ OLARAK KÜLLİYE’DE AĞIRLANACAK

AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

  • BIST 100

    10082,77%1,69
  • DOLAR

    32,38% -0,16
  • EURO

    34,77% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2435,84% -0,11
  • Ç. ALTIN

    3907,21% -1,74

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.