4 partiden ortak liste adımı

4 partiden ortak liste adımı

SİYASET 6.04.2023 14:02:13
4 partiden ortak liste adımı

14 Mayıs için kararını veren DEVA Partisi, Demokrat Parti, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi seçime CHP listesinden girecek. İYİ Parti kendi logosu ile seçimlere katılacak.

ANKARA (İGFA) - Seçim takvimine göre Milletvekili aday listelerinin YSK'ya sunulması için 9 Nisan son gün olurken, bugün (6 Nisan) ise ittifaklara itirazların son günü.

DEVA Partisi, Demokrat Parti, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi seçime CHP listesinden girme kararı aldı.

Millet İttifakı'nın diğer ortağı İYİ Parti ise seçime kendi logosu ile girecek.

CHP ve İYİ Parti arasında vekil çıkarmada sorun yaşanabilecek iller için 'fermuar modeli' gündemde. İki parti, vekil sayısı 5 ve altındaki 10 ilde ortak liste hazırlayacak. Aday sıralaması her partinin daha önceki oy oranları ve seçmen eğilimi dikkate alınarak belirlenecek.

Bu il sayısının da 12'ye çıktığı gelen bilgiler arasında.

Anahtar Kelimeler: 4 partiden ortak liste adımı

AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN UYARI SOĞUĞA KARŞI İZOLE EDİLMEYEN SU SAYAÇLARI DONABİLİR

Drift Yapan Sürücüler Sivil Trafik Polislerine Yakalandı

kaçakcılara geçit yok

Alparslan Türkeş Bulvarı’nda Motosiklet Kazası: 2 Genç Yaralandı

Otomobil ile motosiklet çarpıştı 1 yaralı

AKSARAY, UNESCO ÖĞRENEN ŞEHİRLER AĞI’NA TÜRKİYE’DEN KABUL EDİLEN İKİ ŞEHİRDEN BİRİ OLDU

Aksaray’da Aile İçi Tartışma Kanlı Bitti: 1 Kişi Ağır Yaralı

  • BIST 100

    14029,89%0,01
  • DOLAR

    42,95% 0,08
  • EURO

    50,53% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5959,25% 0,12
  • Ç. ALTIN

    9931,63% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.