3’ÜNCÜ AKSARAY BİLİM FESTİVALİ CUMA GÜNÜ KAPILARINI ZİYARETÇİLERİNE AÇIYOR

BAŞKAN DİNÇER; “BİLİM FESTİVALİMİZE TÜM GENÇLERİMİZİ DAVET EDİYORUM”

HABER 3.06.2024 17:48:00
3’ÜNCÜ AKSARAY BİLİM FESTİVALİ CUMA GÜNÜ KAPILARINI ZİYARETÇİLERİNE AÇIYOR

 


Aksaray Bilim Festivali 7 Haziran Cuma günü geleceğin bilim insanlarını bir araya getirerek bilimin büyülü dünyasının kapılarını aralayacak. Çocuklar ve aileleri, birbirinden renkli sahne gösterilerini izlerken birlikte bilim etkinliklerine katılarak deneyler yapma fırsatı yakalayacaklar.

Bunun yanı sıra Savunma ve havacılık sanayii hakkında kamuoyunda farkındalık oluşturmak, çocuklar ile gençlerin geleceğin teknolojileri üzerine araştırma yapmaya özendirilmesi maksadıyla düzenlenen Bilim festivalinin her yaş gurubundan izleyici tarafından yoğun ilgi göreceği tahmin ediliyor.

Cuma günü kapılarını ziyaretçilere açacak olan Bilim Festivali öncesi açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer çocukların bilime olan ilgisini artırmayı ve onları araştıran, sorgulayan bireyler olarak yetiştirmeyi hedeflediklerini belirterek şu görüşlere yer verdi.

“Geleceğin bilim insanlarını buluşturan 3.Bilim Festivali’miz, her yaştan insanımıza unutulmaz 3 gün yaşatacak. Deneyler, atölyeler, gösteriler ve birbirinden eğlenceli etkinliklerle dopdolu geçecek Festival, çocuklara bilim dünyasını keşfetme fırsatı sunarken aynı zamanda eğlenceli bir atmosferde keyifli zaman geçirme imkânı sağlayacak. Diyen Başkan Dinçer sözlerine şöyle devam etti.

Festivalimizin bir diğer amacı ise toplumun tüm fertlerinin ortak bir ideal ve heyecan ile bu ülkenin gücüne ve geleceğine olan inancı Milli Teknoloji Hamlesinin zeminini oluşturmaktadır.
Bu doğrultuda, teknolojik ürünlerin gelişim süreçlerinin toplumla paylaşılması, toplumun bu dönüşümün öznesi haline getirilmesi ve gençlerin belirli odak teknoloji alanlarındaki yarışmalara/projelere aktif katılım göstermeleri büyük önem arz etmektedir.
Bu bağlamda düzenlediğimiz Bilim festivalimizi çok önemsiyorum. Festivallerimizde görüşmek üzere” ifadelerini kullandı.
Aksaray Bilim Merkezinde 3 gün sürecek etkinlikleri Türkiye’nin farklı coğrafyalarından binlerce kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.


YAZ SICAKLARINDAN BUNALANLARIN ADRESİ MİLLET BAHÇELERİ VE PARKLAR OLDU

IHLARA CAM TERAS VE KAFETERYA BAYRAMDA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

ATSO BAŞKANI KOÇAŞ VATANDAŞLARI SİGORTA ACENTA TERCİHLERİ KONUSUNDA UYARILARDA BULUNDU

BELEDİYE EKİPLERİ KURBAN BAYRAMI İÇİN TEDBİRLER ALDI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN KURBAN BAYRAMI MESAJI

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİNDE “GELECEĞİ YAZ” KURSLARI BAŞLIYOR

AKSARAY BELEDİYESİNDEN BAYRAMDA ÜCRETSİZ ULAŞIM

  • BIST 100

    10679,98%-0,82
  • DOLAR

    32,94% 0,16
  • EURO

    35,29% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2458,83% -0,42
  • Ç. ALTIN

    3987,57% 0,05

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.