30 Ağustos Zafer Bayramı 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen törenle coşku içinde kutlandı

Şanlı zaferin 102. yıldönümü 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama törenine, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, AK Parti Aksaray

HABER 31.08.2024 12:16:00
30 Ağustos Zafer Bayramı 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen törenle coşku içinde kutlandı

Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy, MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Alpay Arıbaş, Garnizon Komutanı İstihbarat Albay Cahit Korhan, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Ali Bayer, Emniyet Müdürü Bekir Demir,  Siyasi Parti ve STK temsilciler, birim amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Törende Atatürk Anıtına sırasıyla Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri bırakıldı. Saygı duruşunda bulunulması ardından İstiklal Marşının okunduğu törende konuşma yapan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu Türk milletinin tarihinde birbirinden önemli zaferlerin bulunduğunu söyledi.

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “Ancak bunlardan bazıları, milletimizin mukadderatını belirlediği için bir savaştan, bir zaferden öte, daha derin manalar taşır. İşte 30 Ağustos Zaferi de bunlardan biridir. Anadolu Türk Tarihi, 1071 yılında, bir ağustos günü başlar. 26 Ağustos, Malazgirt, Sultan Alparslan… Asırlar boyunca devam eden fetihler ve üç kıtada süren hükümdarlığımız sona ermeye başladığında, bizi Anadolu’dan söküp atmak isteyenlere, yine bir Ağustos günü cevap verdik” dedi.

Vali Kumbuzoğlu konuşmasının devamında; “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!'  Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, yediden yetmişe herkes tarafından çok iyi bilinen ve her duyduğumuzda göğsümüzü kabartan meşhur emrini işte bu savaşta vermiştir. İtilaf devletleri ve onların Anadolu’daki piyonları bu emirle denize dökülmüş, Anadolu’nun necip toprakları, işgalci güçlerden tamamen temizlenmiştir. Zaferin büyüklüğünü ve önemini, bizzat onu yöneten ve kazanan Başkomutan Mustafa Kemal şu şekilde ifade etmiştir; 'Hiç şüphe etmemelidir ki Yeni Türk devletinin, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri burada atıldı. Ebedî hayatı burada taçlandırıldı. Bu sahada akan Türk kanları, bu semada uçuşan şehit ruhları, devlet ve cumhuriyetimizin ebedî muhafızlarıdır”

Atatürk anıtına Aksaray Valiliği adına Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Belediye Başkanlığı adına Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ve İl Jandarma Komutanlığı adına Garnizon Komutanı İstihbarat Albay Cahit Korhan tarafından çelenk bırakıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Jandarma Üsteğmen Ragıp Şentürk’de konuşmasında Türk milletinin Anadolu’dan silinmek istendiğini ancak milletin düşmanlara gerekli dersi verdiğini söyledi.

Büyük Taarruz’un zaferle sonuçlandığını ifade eden Şentürk, “Tarih boyunca hür yaşamış asil Türk milleti, Kurtuluş Savaşı'nda Büyük Önder Atatürk'ün ‘Ya istiklal ya ölüm’ parolasıyla Türk ordusunun birlik ve beraberlik içinde neler yapabileceğini tüm dünyaya göstermiş, Türk ulusunun esir edilemez olduğunu bir kez daha dünyaya ispatlamış, Atatürk inkılâplarının temel taşı olmuş ve modern Türkiye'nin doğuşunu başlatmıştır. Türk milletinin birliğine, vatanın bölünmez bütünlüğüne ve devletin bağımsızlığına yönelecek her teşebbüse karşı, tüm babalarımız ve dedelerimizin yaptığı gibi 102 yıl sonra bugün bizler de bu uğurda seve seve canımızı vermeye hazır olduğumuzu aynı ruhuna inançla bir kez daha haykırıyor ve diyoruz ki bize emanet edilen bu cennet vatanı, bu kutsal toprakları ilelebet muhafaza edecek, Türk bayrağı ve sancağını sonsuza dek dalgalandıracağız” ifadelerini kullandı.

Konuşmalarından ardından Jandarma Komando birliğinin gösterisi ardından halk oyunları gösterileri gerçekleştirildi. Geçit töreninin ardından Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu beraberinde Garnizon Komutanı İstihbarat Albay Cahit Korhan, Belediye Başkanı Evren Dinçer ile Zafer Bayramı tebriklerini kabul etti.

 


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Fatma Betül Sayan’ın Aksaray Ziyaretinde İlçeler İçin Yeni Projeler Masaya Yatırıldı

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer'den Gaziler Günü Kutlama Mesajı

BAŞKAN DİNÇER’DEN YENİ DÖNEM ÖNCESİ NEZAKET ZİYARETİ

Aksaray’da Kadınlardan AKMEK ve Kadın Aktivite Merkezlerine Yoğun İlgi; Yeni Kayıt Dönemi Başladı

AKSARAY BAROSU AVUKATLARI SOSYAL FAALİYETLER KAPSAMINDA DÜZENLEDİĞİESKİŞEHİR GEZİSİNDE BİR ARAYA GELDİ

Aksaray'da Yeni Çocuk Eğlence Merkezi Perşembe Günü Açılıyor

Aksaray'da Yeni Çocuk Eğlence Merkezi Perşembe Günü Açılıyor

  • BIST 100

    9885,87%1,14
  • DOLAR

    34,02% -0,10
  • EURO

    38,11% 0,57
  • GRAM ALTIN

    2831,85% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4607,53% 0,42

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.