30 AĞUSTOS EŞSİZ VE MÜSTESNA BİR ZAFERDİR

30 AĞUSTOS EŞSİZ VE MÜSTESNA BİR ZAFERDİR

HABER 29.08.2022 11:25:00
30 AĞUSTOS EŞSİZ VE MÜSTESNA BİR ZAFERDİR

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki kurtuluş mücadelesinin, 30 Ağustos 1922’de eşsiz ve müstesna bir zaferle taçlandığını söyledi.  

Rektör Şahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yıldönümü münasebetiyle yazılı bir mesaj yayımladı. Esareti kabul etmeyen, şehitlerin kanlarıyla sulanan vatan toprağının özgürlüğünü canından aziz bilen ve ay-yıldızlı bayrağın hür biçimde dalgalanmasının önünde hiçbir engel tanımayan kahraman ecdadın, emperyalist güçleri kendi kirli çukurlarında boğduğunu kaydeden Prof. Şahin, “Eşsiz zaferin 100’üncü yılına eriştik; mutluyuz ve gururluyuz... Bu büyük zafer, özgürlük ve hürriyet aşkının somutlaştığı bir dönüm noktası olmasının ötesinde, karanlık hiçbir gücün imanı, bayrak aşkını ve vatan sevdasını aşamayacağının abideleşmiş bir göstergesidir. ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyen, teslim olmayı bütünüyle reddeden ve kendisine biçilen esaret kaftanını yırtıp atan ecdadın büyük ruhu, mücadelesi ve tarih sahnesinde eşine az rastlanır direnişi bugün de hepimize yol göstermekte, ilham olmaktadır. Vatanımızın bütünlüğü, milletimizin aydınlık yarınları, birliğimizin daim olması, milli ve manevi değerlerimizin ilelebet yaşaması için hepimiz var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun” dedi. 

ASÜ Rektörü Şahin, açıklamasını şu şekilde tamamladı: “Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, zaferin mimarı tüm kahramanlarımızı rahmet, şükran, saygı ve dua ile yâd ediyoruz.” 


Anahtar Kelimeler: AĞUSTOS EŞSİZ MÜSTESNA ZAFERDİR

AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.