2.5 YILDA 24 YENİ OYUN PARKI KAZANDIRILDI

Aksaray Haber |Aksaray Haberleri

HABER 14.12.2021 13:38:00
2.5 YILDA 24 YENİ OYUN PARKI KAZANDIRILDI

BAŞKAN DİNÇER; “PARK SAYIMIZ 261’E YÜKSELDİ”

Aksaray Belediyesi şehir genelinde yetişkinlerin sosyal yaşantısını hareketlendirmek ve çocuklara güvenli yeni oyun alanları oluşturulmak için 2.5 yılda 24 yeni oyun parkını hizmete sundu. 

Aksaray Belediyesi, yeni çocuk oyun parkları yaparak şehir genelindeki park sayısını 261’e yükseltti. Yeni park yapımının yanı sıra mevcutta bulunan parkların eskimiş, kullanılmaz hale gelmiş oyun gruplarının bakım, onarımını gerçekleştiriyor.  

Belediye Başkanı Evren Dinçer’in göreve gelmesiyle birlikte güvenliği artırılan birçok parkın da zemini kauçuk kaplama zeminle yenilenirken, birçok oyun grubu ve spor alet ve ekipmanı yenileriyle değiştirildi.

Yeni yapılan parklarda çocukların ve gençlerin zihinsel, bilişsel ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlayacak olan yeni oyun parkı zengin içeriği ile dikkat çekiyor. Yenilikçi fikirlerle dizayn edilen parklarda birbirinden eğlenceli ve geliştirici birçok oyun grubu, survivor parkurları, spor alanı, basketbol, futbol ve voleybol sahaları, yürüyüş yolları ve kamelyalar yer alıyor.

Geçtiğimiz günlerde Paşacık Mahallesinde Gülümse Parkın açılışını gerçekleştiren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Kurtuluş Mahallesinde bulunan Latif Emekli Parkının, Fatih Mahallesi parkının da açılışa hazır hale getirilmesi için çalışmaların devam ettiğini duyurdu. 

Park yapımı noktasında rekor sayılara ulaşan Aksaray Belediyesi, 2.5 yıl içerisinde Tacin Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Parkı ile TOKİ Gençosman Parkı içerisine engelli çocuklar için 2 adet Engelsiz Park inşa etti. Geniş yeşil alanlara sahip olan parklar ile şehir genelinde kişi başına düşen yeşil alan varlığında ciddi oranda  artış yaşandı. 


Anahtar Kelimeler: . YILDA PARKI KAZANDIRILDI

AKSARAYLI GENÇLER ŞEHİTLER MÜZESİNDE DUYGUSAL ANLAR YAŞIYOR

ATSO BAŞKANI KOÇAŞ, TURİZMİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

SOSYAL KONUT PROJESİ İSTİKLAL MAHALLESİNDE HIZLA İLERLİYOR

ATSO BAŞKANI KOÇAŞ YANGIN MEYDANA GELEN FABRİKAYI ZİYARET EDEREK BİLGİ ALDI

AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu yangın çıkan atık yağ geri dönüşüm fabrikasında incelemelerde bulundu

Adana’da ”Sıfır Atık Projesi” Çeviçelle Ödül Töreni Düzenlendi

  • BIST 100

    10267,1%-0,1
  • DOLAR

    32,26% 0,11
  • EURO

    34,71% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2409,34% 0,02
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.