24 Öğretmen, Erasmus Projesi Kapsamında Dört Avrupa Ülkesine Gitti

HABER 22.12.2019 11:29:00
24 Öğretmen, Erasmus Projesi Kapsamında Dört Avrupa Ülkesine  Gitti

 

Aksaray  Milli eğitim müdürlüğünde görevli 24 öğretmen Avrupa birliğine bağlı dört ülkeyi incelemeye aldılar . 

 

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal başkanlığında özel konularda seçilmiş olan 24 öğretmen erasmus projesi kapsamında 4 gün sürecek olan Avrupa gezisinde Almanya, Fillandiya, Belçika ve Portekiz’de partner okullarda eğitim alacaklar ve  incelemelerde bulunacaklar  .

 

Aksaray ilindeki eğitime olumlu yönde katkı sağlayacak olan gezi öncesi bir kütüphane açılışında Bağımsız Medya Ajansına açıklama yapan Hacı Ömer Kartal ‘’Eğitimde gelişmeleri dikkatle takip ediyoruz. Avrupa birliği projeleri kapsamında Erasmus projesiyle  dört gün sürecek olan bir eğitim gezimiz olacak  24 öğretmen arkadaşımızla birlikte Almanya, Fillanda. Portekiz ve Belçika devletlerinde incelemelerde bulunacağız’’ dedi

 

Mesleki eğitimde rehberlik sürecinde yer alan bütün kişiler kendilerini geliştireceklerdir. Çünkü ilimizde ve ülkemizde rehber öğretmenlere ve bu süreçte yer alan diğer aktörlere verilen eğitimler kısıtlı ve içerik açısından yetersizdir. Projemiz ile birlikte en güncel bilgilerle donatılmış bir ekip oluşturup doğru meslek seçebilen öğrenciler yetiştirmeyi planlıyoruz. Ülkemizdeki genç işsizliğinin sebeplerinden biri de insanların yanlış meslek seçmelerindendir. Projemizle bunun önüne geçmeyi hedefliyoruz. Ayrıca ilimizdeki meslek liselerinde okuyan öğrencilerdeki okul devamsızlığı da oldukça yüksektir. Bunun en önemli nedeni de öğrencinin yanlış bölümde olması ve ilgisine, ihtiyacına ve kabiliyetine uygun meslek bölümünde olmamasıdır.

Erasmus + K101 Personel Hareketliliği kapsamında yürütülen proje ile Aksaray Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 24  öğretmen ve il milli eğitim müdürü Almanya Belçika, Fillandiya ve Portekizde ayrı ayrı okullarda  eğitim alacaklar. 4 gün sürecek Eğitime Aksaray’dan 24 öğretmen katıldı.


ATSO BAŞKANI KOÇAŞ YANGIN MEYDANA GELEN FABRİKAYI ZİYARET EDEREK BİLGİ ALDI

AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu yangın çıkan atık yağ geri dönüşüm fabrikasında incelemelerde bulundu

Adana’da ”Sıfır Atık Projesi” Çeviçelle Ödül Töreni Düzenlendi

Aksaray’da sağanak yağış

ÇOCUKLARIN MERAKLA BEKLEDİĞİ ÇOCUK EĞLENCE MERKEZİ ŞEKİLLENİYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.